Hlavní navigace

Skype se zbavil některých problémů při používání ve více zařízeních

20. 2. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Skype má nyní méně obtěžovat díky vyladěným textovým konverzacím i nové verzi dotykové aplikace pro Windows 8.1. Na čem konkrétně Microsoft zapracoval?

Microsoft hlásí, že konečně odstranil problémy s chatováním přes Skype, které pociťovali uživatelé používající službu na více zařízeních. Nyní by se již nemělo stávat, že stará příchozí zpráva přečtená na jednom zařízení bude na jiném zařízení třeba i s velkým časovým odstupem znovu doručována jako nová a dosud nepřečtená.

Bez problémů by také měla fungovat synchronizace historie chatu mezi zařízeními, takže například v chytrém mobilu by měla být dostupná dřívější textová konverzace realizovaná na počítači a samozřejmě naopak. Teď Microsoft pracuje na tom, aby se oznámení objevovala vždy jen na tom zařízení, se kterým uživatel právě pracuje.

Kromě těchto servisních úprav došlo i na menší změny v dotykové aplikaci služby Skype pro operační systém Windows 8.1. Přibylo nové tlačítko pro rychlé vytvoření nového kontaktu v adresáři. Prostor pro něj se našel vedle přepínače pro zobrazení veškerých kontaktů nebo jen těch, které jsou právě připojeny ke službě.

KL24

Možnost nechat si samostatně zobrazit jen kontakty, které jsou právě online, je nyní plošně dostupná. Dříve se potřebný přepínač objevoval jen tehdy, když uživatel měl v adresáři více než dvacet kontaktů. Šlo však o dlouhodobě kritizovanou vlastnost dotykové aplikace služby Skype, kterou tedy Microsoft nyní odstranil.

Další drobnou, ale logickou změnou je vypnutí zvukového upozornění na nově příchozí zprávu v právě otevřené a zobrazené textové konverzaci. V nastavení aplikace lze však zvukové upozornění opět aktivovat. Nový dotykový Skype 2.5 je dostupný pro Windows 8.1 a aktualizovaná Windows RT, nikoliv pro původní Windows 8 a Windows RT.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).