Hlavní navigace

Šlágr TV ještě neřekla poslední slovo, dechovkový hit jede dál

30. 3. 2013
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

TÝDENNÍ REVIZE – Majitel televize Šlágr Karel Peterka udělal jejím divákům radost. Program je bude svou přítomností v zemském vysílání obšťastňovat minimálně do roku 2018.

Šlágr TV prodloužila smlouvu s Radiokomunikacemi

Pětiletou smlouvu na vysílání v celoplošném pozemním multiplexu 3 podepsala s jejím provozovatelem, společností Czech Digital Group (CDG), lidovková Šlágr TV. Serveru DigiZone.cz to potvrdil její majitel Karel Peterka, kterému patří i hudební vydavatelství Česká Muzika. „Smlouva je do roku 2018,“ řekl. Šlágru končilo ke konci března zkušební vysílání ve třetím multiplexu, v němž vysílá od loňského listopadu. Podle informací serveru DigiZone.cz měla televize po tuto dobu od Českých Radiokomunikací, které ovládají CDG, výraznou slevu.

Šlágr TV také podepsala smlouvu se společností TRV, kterou založil bývalý generální ředitel TV Barrandov Robert Kvapil, na exkluzivním zastupování při prodeji reklamních formátů. Televize vstoupí prostřednictvím agentury Atmedia, která pro ni bude dělat booking klasických reklamních spotů, do peoplemetrů. První data o své sledovanosti získá v květnu. Kvapil bude Šlágr TV zastupovat při prodeji veškerých komerčních formátů. Podle jeho slov televize už nyní dosahuje denního podílu 1,5 procenta u publika staršího 15 let.

Ve vysílání se toho tolik nezměnilo. Zmizelo v podstatě pouze logo stanice Stil, kterou nahradila Šlágr TV.
Autor: repro foto Šlágr TV

Není se čemu divit, Šlágr je prostě hit

Jan Potůček: Šlágr TV bude v multiplexu 3 i po 31. březnu, prodloužila smlouvu do roku 2018

Otakar Černý opustil Českou televizi, odešel do důchodu

Po technickém řediteli Rudolfu Popovi, který na Kavčích horách působil desítky let, odchází z České televize další její významná postava, šéfredaktor sportovní redakce Otakar Černý. Jeho starosti padnou nově na bedra výkonného ředitele programu ČT Sport Jiřího Ponikelského a jeho podřízených. Za Otou Černým stojí v televizi mimořádné množství práce a já bych mu chtěl za to vše vyjádřit velký dík. Spolupráce s ním byla vždycky inspirativní a jsem rád, že formou externí spolupráce budeme v kontaktu i nadále, nechal se slyšet samotný Ponikelský.

Po technickém řediteli Rudolfu Popovi, který na Kavčích horách působil desítky let, odchází z České televize další její významná postava, šéfredaktor sportovní redakce Otakar Černý. Jeho starosti padnou nově na bedra výkonného ředitele programu ČT Sport Jiřího Ponikelskéhoa jeho podřízených. Za Otou Černým stojí v televizi mimořádné množství práce a já bych mu chtěl za to vše vyjádřit velký dík. Spolupráce s ním byla vždycky inspirativní a jsem rád, že formou externí spolupráce budeme v kontaktu i nadále, nechal se slyšet samotný Ponikelský.


Foto pro DigiZone.cz: Ivana Dvorská

Otakar Černý, další ikona televizní obrazovky, z ní po desítkách let zmizí

Lukáš Polák: Otakar Černý odchází po více než čtyřiceti letech z Kavčích hor do důchodu

Voyo nabídne produkci Sony Pictures

Tříletý kontrakt s filmovým studiem Sony Pictures uzavřel placený videoportál Voyo ze skupinyNova. Jako první služba svého druhu v Česku se tak dostane k produkci této společnosti. První snímky od Sony Pictures nabídne Voyo již 1. dubna, během letošního roku by mělo jít o 168 filmů a 626 epizod seriálů, informovala Marie Fianová z tiskového oddělení Novy. Voyo bude nabízet až sedm nových filmů od tohoto studia týdně.

“V rámci prvního roku spolupráce to znamená více než tři sta hodin filmové zábavy, například snímky Muži v černém, Spiderman, Andělé a démoni a desítky dalších,” přiblížila Fianová. Do knihovny videoslužby Voyo přibudou i seriály Ženatý se závazky, Tudorovci, Perníkový táta nebo v zahraničí velmi populární Community (Zpátky do školy) nebo Last Resort (Poslední základna). Nova slibuje i nejaktuálnější zahraniční seriály, z nichž některé Voyo uvede krátce po odvysílání epizody v USA v originálním znění s českými titulky.

Nabídka filmů ve videopůjčovně Voyo se výrazně rozšíří

Jan Potůček: Voyo nabídne filmovou a seriálovou produkci Sony Pictures, jako první v Česku

Stručně

K významné a několik týdnů dopředu avizované změně dnes přistoupila britská veřejnoprávní instituce BBC. Na programové pozici po stanici BBC HD (satelitní pozice 28,2 stupně východně), která ukončila k dnešnímu dni vysílání, se objevila HD verze kanálu BBC Two.

Lukáš Polák: Odstartovala stanice BBC Two HD, zachytitelná je bez problémů i v Čechách

Slovensko bude další sousední zemí, ve které bude v dohledné době spuštěné pozemní digitální vysílání (DVB-T) v kódované podobě. Vyplývá to z testů, které před několika dny zahájil telekomunikační operátor Towercom.

Lukáš Polák: Slovensko se připravuje na spuštění placené pozemní televize, stejně jako Rakousko

Nejnovější přírůstky do rodiny Nova Group, kanály Smíchov a Telka, se neobjeví v nabídce satelitní služby freeSAT by UPC Direct, alespoň ne v blízké době. Serveru DigiZone.cz to naznačil na nedávno konané odborné konferenci Prague Business Breakfast pořádané firmou Telenor Satellite Broadcasting výkonný ředitel freeSATu Magnus Ternsjö.

Lukáš Polák: freeSAT nepočítá s tím, že by do nabídky přidal nové stanice Smíchov a Telka

Náhled webových stránek chystané stanice Telka
Autor: repro foto telka.nova.cz

Náhled webových stránek chystané stanice Telka

Původní premiérové formáty, ale také soutěž Pekelná výzva, jejíž českou verzi převezme od Primy Cool, chystá třetí kanál slovenské televize Joj, lifestylová stanice Wau. Vysílání zahájí 15. dubna a dnes médiím poskytla podrobné informace o svém programu.

Jan Potůček: Jojka zveřejnila program třetího kanálu Wau, od Primy Cool převezme Pekelnou výzvu

Pod hlavičkou Československého DX klubu (CSDXC) vyšlo v uplynulých dnech už 18. vydání publikace věnované aktuálnímu přehledu rozhlasových a televizních vysílačů nejen u nás, ale i u našich východních sousedů.

Lukáš Polák: Vychází publikace s úplným přehledem vysílačů u nás a na Slovensku

KL24

Letošní řadu televizorů Philips DesignLine představil její výrobce, společnost TP Vision, v pražském hotelu Intercontinental v Pařížské ulici. V něm si firma vyhradila jednu velkou místnost, která mohla spíše připomínat zmenšený stánek některého z velkých veletrhů, jako je například berlínská IFA.

Lukáš Polák: Televizory Philips v roce 2013: zcela nový design a snadné sdílení obsahu

Nejzásadnější událost tohoto týdne byla (je)?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).