Hlavní navigace

Nova na podzim nasadí Doktory z Počátků, Gympl, Výměnu manželek a sitcom PanMáma

1. 8. 2013
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

UVNITŘ GALERIE – Původní online zpravodajství serveru DigiZone.cz z tiskové konference televizní skupiny Nova, která probíhala od 16:00 v koncertním sále Pražské konzervatoře

16:40 – Tím oficiální prezentace podzimního schématu končí, další část setkání bude pokračovat v jedné z pražských restaurací, kam míří i všechny přítomné hvězdy Novy. Za chvíli vám nabídneme původní fotogalerii od Ondřeje Hošta. Hezký zbytek odpoledne!

16:38 – Smíchov bude i na podzim vysílat sitcom Přátelé, ale například i americkou verzi zábavné reality show Sígři ve výslužbě. Telka zopakuje první řadu Česko hledá SuperStar.

16:36 – Nova Cinema na podzim nabídne například filmy Gejša, Milionář z chatrče, Spiderman 1 – 3. Na Fandovi se objeví například Hartova válka či přenosy fotbalové Gambrinus ligy.

16:34 – Nova na podzim přijde s novým původním sitcomem PanMáma s Milanem Šteindlerem v hlavní roli. Pouští ukázku se Šteindlerovým monologem. Tím končí představování podzimních novinek na hlavním kanálu Novy.

16:33 – Do podvečera se na podzim vrátí i denní seriál Ulice, slibuje Jan Andruško. V pozdějších večerních časech budou pokračovat pořady Na vlastní oči či Víkend.

16:32 – „Letošní podzim je výjimečný v tom, že šest dní v týdnu nabízíme v hlavním čase původní dramatickou tvorbu a reality show,“ konstatuje Jan Andruško.

16:31 – Sobotní večery budou na Nově patřit českým i zahraničním megafilmům, např. Líbáš jako ďábel, Ve stínu, Kung-fu panda, apod.

16:30 – Na páteční večer přichystala Nova nové díly reality show Výměna manželek, už šestou řadu.

16:28 – Vrací se i nové díly seriálu Gympl s (r)učením omezeným, opět na pondělky a středy od 20:20 proti Cestám domů na Primě.

16:26 – Seriál Doktoři z Počátků bude pokračovat i na podzim. Dostanou programové okno v neděli večer, tedy proti čtvrté řadě show Česko Slovensko má talent na Primě.

16:24 – Tak přeci jenom k podzimu. Jan Andruško slibuje další řadu seriálu Ordinace v růžové zahradě 2, v němž se objeví slovenský herec Maroš Kramár. Na vysílacích dnech a časech (úterý a čtvrtek 20:20) se nic nemění.

16:22 – Zdá se, že se k podzimním novinkám dostaneme o něco později, šéf Novy s moderátory TN se na pódiu nevázaně baví, aby navodili dojem velmi přátelské televize.

16:19 – Jan Andruško zve na pódium moderátory Televizních novin Lucii Borhyovou a Reye Korantenga. Vtipkují, že Andruško by mohl časem zaskočit za Korantenga ve zprávách, kdyby mu moderování tiskovky šlo. „Můžeme si prohodit funkce,“ smečuje Koranteng.

16:16 – „Naše hlavní zpravodajská relace je sledovanější, než všechny ostatní zpravodajské relace dohromady,“ chlubí se ředitel Novy. Prezentuje průměrný počet diváků – dva miliony – pro který si Nova ale poněkud upravila cílovou skupinu na 4+.

16:13 – Šéf Novy ukazuje grafy vývoje podílů skupiny v prime time u cílové skupiny D15–54 za poslední rok, kdy CET 21 vyrostla o pět procentních bodů. „To znamená asi třináctiprocentní nárůst, přičemž hlavní kanál Novy si nadále udržuje stejnou sledovanost,“ konstatuje Andruško. „Nova je třikrát úspěšnější než naše nejbližší konkurence, ať si každý říká, co chce.“

16:12 – Nova je připravena růst i do budoucna, slíbila to svým klientům, uvedl Jan Andruško.

16:10 – Ačkoli kanálů a služeb Novy přibývá, prezentace k podzimnímu schématu bude kratší, aby neunavovala jako při tiskovce k letošnímu jaru, slíbil Jan Andruško. Nova se soustředí výhradně na prime time. Nyní Andruško rekapituluje dosavadní úspěchy skupiny Nova a připomíná, že do ní patří již sedm televizních kanálů. „Již 20 let je skupina Nova nezpochybnitelným lídrem na českém televizním trhu. Jsme nejsilnější mediální skupinou v zemi,“ říká šéf Novy. Totéž ale dnes dopoledne tvrdil i generální ředitel FTV Primy Martin Konrád, který se opíral o výnosy Primy z prodeje reklamních časů, v nichž za první letošní pololetí Prima porazila Novu. Nikoli však ve sledovanosti a podílu na ní.

16:05 – Na pódium přichází generální ředitel Novy Jan Andruško. Upozorňuje, že dnešní tiskovou konferenci živě přenáší internetová Nova News. Zároveň upozorňuje, že bude moderátorem dnešní tiskové konference.

ebf - partner 1

16:02 – Nova na úvod pouští prezentaci, v níž připomíná, že je již téměř dvacet let lídrem českého televizního trhu. Potemnělý sál Pražské konzervatoře je takřka plný novinářů.

16:00 – Nova představuje podzimní schéma ve stejný den jako její největší konkurent, FTV Prima. Ta svolala tiskovou konferenci už na desátou hodinu dopoledne do pražského hotelu Radisson Blu Alcron. 1. srpen jako termín tiskové konference k podzimnímu schématu ale oznámila jako první Nova, Prima reagovala o týden později a rovnou sdělila i hodinu a místo.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).