Hlavní navigace

Sledovali jsme živě: Prima představila Primu Max a Primu Comedy Central

15. 10. 2015
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

UVNITŘ GALERIE – Online zpravodajství serveru DigiZone.cz z tiskové konference skupiny Prima, která od 15:30 představila na žižkovské věži v Praze svůj pátý a šestý televizní kanál.

16:30 – Naše on-line zpravodajství končí. Děkujeme čtenářům za trpělivost a hlavně se i za Primu omlouváme i za to počáteční půlhodinové zpoždění. Přátelé, přejeme vám pěkný den. Lukáš Polák (a již odejivší Jan Potůček) se s vámi loučí.

16:28 – Podle Pála Milkovicse, který šéfuje Mňam TV, by měl Media Club do budoucna zastupovat i novou stanici Mňau TV. Snažíme se dosáhnout dohody, reagoval na dotaz naší redakce Milkovics. 

16:22 – Skupina Barrandov nebude v roce 2016 součástí Bandlu u Media Clubu.

16:15 – Media Club bude od roku 2016 zastupovat i televize Mňam a Nickelodeon. Nové rozložení sil v Prima Bandlu bude Prima – 55 %, Prima Cool – 15 %, Prima love – 9 %, Prima Zoom – 8 %, Prima Max – 3 %, ostatní – 10 %.

16:14 – Lidé ve věku 50 až 69 let tvoří 33 % kupní síly, každé čtvrté auto, které se prodá v následujících 12 měsících, si koupí lidé v tomto věku, informuje šéf Prima Clubu.

16:11 – Následuje prezentace obchodní politiky Primy pro rok 2016. Media Club zařadí dva nové kanály Primy, změní základní cílovou skupinu na diváky od 15 do 69 let a zruší bonusy pro agentury.

16:10 – Náš pátý kanál se víceméně stal fantomem TV trhu. Poslední rok jsme se zaměřovali na jeho pozici. Projekt jako takový už jsme měli připravený delší dobu, řekl DigiZone.cz generální ředitel Primy Marek Singer.

16:07 – Projekt nesměl být příliš malý. Nemůžu říci přesný počet dní. Dlouho jsme se věnovali analýze trhu a potencionálních diváků. Moje jediná odpověď je, když se chystáte v několika následujících letech utratit desítky milionů dolarů, musíte to mít opravdu dobře připravené, sdělil DigiZone.cz k časové náročnosti projektu Bartosz Witak.

16:04 – Vstup „Maxu“ do multiplexu 3 je překvapením. Mělo by to být na úkor regionů, které by se měly přesunout do multiplexu 4, řekl DigiZone.cz Marek Singer, generální ředitel televize Prima

16:00 – Prima Max bude operátorům dostupná v HD rozlišení, ujišťuje naši redakci Marek Singer. Nasazení vysokého rozlišení u Primy Comedy Central je nabíledni.

15:56 – Prima Max bude v multiplexu 3, Prima Comedy Central v multiplexu 4. Obě stanice budou neplacené!!! Na dotaz Mediáře Marek Singer reagoval, že stanice Prima Max odstartuje do konce roku. Kdy přesně, to neupřesnil.

15:54 – Prima Comedy Central odstartuje 15. prosince. Doufám, že technologie bude fungovat tak, jak má, a tuto stanici se nám podaří spustit bez problémů. Stanice by měla být dostupná mimo jiné na satelitu, informoval Bartosz Witak z Viacomu.

Prima Comedy Central bude volně šířeným kanálem v DVB-T
Autor: Lukáš Polák, DigiZone.cz

Prima Comedy Central bude volně šířeným kanálem v DVB-T

15:50 – Witak potvrzuje spuštění Prima Comedy Central.

15:50 – Comedy Central je jednou z nejoblíbenějších komediálních značek na světě, uvedl Witak a doplnil: Naším cílem je, aby se s námi Česká republika hlasitě smála a bavila se u našich komedií. V oblasti komedií chceme být řešením pro Českou republiku.

15:48 – Witak představuje projekt Comedy Central, který je dostupný i v České republice. Stanici Comedy Central Extra má v nabídce například satelitní operátor freeSAT – vysílá v češtině formou titulků. Po představení tohoto kanálu je představena stanice Spike, která je aktuálně dostupná zejména v USA. Viacom mimo jiné stojí i za Nickelodeonem a MTV.

15:45 – Bartosz Witak, který je zahraničním hostem a řečníkem na tiskové konference, představuje portfolio společnosti Viacom. Takže se ptáme: Spustí Prima společný projekt s Viacom? Co třeba Prima Comedy Central? Nechme se překvapit…

15:43 – Prima Max nabídne každý den od 20 hodin tematicky jiný film. V pondělí to bude oddychový film, v úterý akční, ve středu exkluzivní, ve čtvrtek český, v pátek blíže nespecifikovaný „páteční“. O víkendu se budou na Maxu vysílat slovensky filmy a americké detektivky.

15:40 – Prima Max bude převážně filmovým kanálem určeným pro mladší diváky. Nepůjde pouze o filmy. Vysílat se budou i zahraniční a česká reality formáty a detektivky.

15:38 – Motto stanice Prima Max je „Přepněte na max“. Proč se rozrůstáme o nový kanál? Chceme navýšit podíl sledovanosti a nové kanály nám vždy šly. Vidíme to jako logické doplnění našeho portfolia. Chceme omladit naše diváky, na což slyší i inzerenti. Stanice bude určena primárně pro diváky 25 až 44 let.

15:35 – Jako řečníci jsou představeni Ladislav Dianiška (obchodní šéf Media Club), Marek Singer (ředitel televize Prima) a jako překvapení Bartosz Witak z Viacomu.

KL24

15:31 – Přátelé, velice se vám omlouváme, ale pánové a dámy z Primy nás do prostor konání tiskové konference pustili s přesně půlhodinovým zpožděním. Doufáme, že to alespoň bude stát za to…

Svůj pátý televizní kanál, filmovou stanici Prima Max, představuje na dnešní tiskové konferenci v Praze skupina FTV Prima. Zároveň odhalí svoji obchodní politiku pro rok 2016, jejíž nejdůležitější součástí bude změna základní prodejní cílové skupiny diváků z nynější 15+ na 15–69. Programově se této změně Prima přizpůsobuje už od začátku letošní podzimní sezóny, dotknout by se měla i všech televizí zastupovaných společností Media Club – tedy programů skupin Barrandov a Óčko.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).