Hlavní navigace

Slingshot se Facebooku nepovedl, stejně jako řada předchozích aplikací

16. 7. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nikdy nekončící snaha Facebooku vytvářet další a další mobilní aplikace má stále stejné výsledky. Nedaří se.

Pokus Facebooku o vytvoření (další) konkurence pro Snapchat se nevyvedl, podle serveru Business Insider, který se odvolává na data z App Anie, není o aplikaci zájem a v App Store se postupně propadá do zapomnění.

Facebook Slingshot (US stažení, zdroj: App Annie)

Facebook Slingshot (US stažení, zdroj: App Annie)

Slingshot byl zajímavý jednou věcí, která ale také velmi pravděpodobně byla jedním z podstatných důvodů jeho konce. Abyste si mohli přečíst zprávu od někoho (podívat se na poslanou fotografii), museli jste ji odemknout – posláním vlastní fotografie. 

Zmatečný koncept, který je navíc poněkud absurdní. Jen těžko si lze představit komunikaci, kdy nemůžete reagovat na obdrženou zprávu – uvidíte ji až poté, co odesílateli pošlete novou zprávu.

KL24

Facebook tak má v aplikačním světě stále vlastně pouze jediné dvě aplikace, které zůstávají – Facebook jako takový a nově vyčleňovaný Messenger. 

Neúspěchem skončila i snaha o vytvoření náhrady domovské obrazovky mobilu. O Facebook Home totiž není zájem. S velkým halasem spuštěný Facebook Paper dopadl stejně, zhruba po měsíci od spuštění se potýká z nezájmem. V App Store už nenajdete ani Facebook Poke. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).