Hlavní navigace

Sloučení ČT a ČRo by postrádalo smysl, míní Milan Fridrich

25. 4. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
25. 4. 2008

Slučovat veřejnoprávní Českou televiziČeským rozhlasem do jediné instituce, jak to navrhují někteří poslanci, by bylo v tuto chvíli jenom kosmetické řešení. Myslí si to ředitel zpravodajství ČT Milan Fridrich, podle něhož není možné o takovém řešení uvažovat ve chvíli, kdy televize a rozhlas nesdílejí jeden ohromný areál, nemohou mít společný archiv a v jistém smyslu nejsou propojeny jejich zpravodajské redakce.

BRAND24

Jde o projekt, který z praktického hlediska postrádá smysl. BBC je jedna firma, to ano, ale historicky je jinde. Kdysi jsem slýchal, jak by se ušetřilo třeba na zahraničních postech, kdyby se média spojila. Jenže to říkají lidé, kteří nikdy tuhle práci nedělali a vynášejí unáhlené soudy, prohlásil Fridrich v chatu na internetových stránkách zpravodajského kanálu ČT 24.

I při sloučení obou médií by byli potřeba speciální novináři pro rozhlas a televizi a podobně by to fungovalo i v jiných sférách. Možná bychom ušetřili, kdyby lidé platili jeden poplatek současně, ale neušetřili bychom na nákladech na výrobu a vysílání, dodal Fridrich.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).