Hlavní navigace

Slováci by si měli dát pozor na bludy o digitální televizi

14. 3. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
14. 3. 2011

UVNITŘ VIDEO Desítky programů v digitální kvalitě, bezproblémový obraz a příjem a řada dalších výhod, které vám přináší digitální televize. Nepřipomíná vám to něco? Aby ne! Právě těmito slovíčky byli krmeni tuzemští diváci v době, kdy se u nás zavádělo nové terestrické vysílání, respektive se přecházelo z analogového na digitální příjem. Je možné, že podobně na tom budou brzo také naši východní sousedé.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Skylink už může slovenské programy šířit v tuzemsku bez problémů

Slovenská televize odvysílala koncem minulého týdne v rámci kampaně k přechodu na digitální vysílání diskusi, která byla součástí Regionálného denníku STV. Hosty byl tehdy Juraj Oravec, vedoucí Sekcie rádiokomunikácií z Výskumného ústavu spojov, v Banské Bystrici, a jeho kolega Ing. Roman Ščehovič. Kromě výhod, které digitální vysílání Slovákům bezesporu přinese, však padlo také několik nepřesností, nad kterými zůstával znalému čtenáři a divákovi rozum stát. Absolutně nepochopená pak zůstala otázka posledního volajícího. V pořadu se také povedlo zpropagovat okrajově satelitní službu Skylink, o příjmu z družice se však v podstatě divák nedozvěděl téměř vůbec nic.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).