Hlavní navigace

Slováci se s předstihem dočkali dvou multiplexů na východu a jihu země

5. 11. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
5. 11. 2010

S více než týdenním předstihem zahájily vysílání nové zemské digitální televizní sítě na třech lokalitách východního a jižního Slovenska. Společnost Towercom, která je operátorem všech plánovaných multiplexů u našich východních sousedů, spustila ve čtvrtek vysílání veřejnoprávního multiplexu Slovenské televize ve východoslovenských městech Krompachy a Medzev a také ve Veľkém Krtíši na jihu Slovenska. Síť obsahuje tři programy STV.

K TÉMATU: Slovensko začíná vypínat analogovou televizi, první bude Veľký Krtíš

Druhý multiplex s komerčními stanicemi Markíza, Doma, Joj a Joj Plus zahájila vysílání z lokalit Krompachy a Medzev. Informoval o tom server Mediálne.sk, podle něhož dřívější start digitálního vysílání zřejmě souvisí s tím, že v těchto třech městech se minulý týden vypínaly vybrané analogové programy. Například ve Veľkém Krtíši skončily všechny čtyři analogové televizní programy.

BRAND24

TIP: Přijímáme zemskou digitální televizi od sousedů: Slovensko

Veřejnoprávní multiplex vysílá ve Veľkém Krtíši z vysílače Modrý Kameň na kanále 33, v Medzevu a Krompachoch na kanále 25. Druhý multiplex naladí diváci v Medzevu i v Krompachoch na kanále 59. Ve všech případech použil Towercom vertikální polarizaci. Firma oznámila, že v nejbližších dnech zahájí digitální televizní vysílání také v Bojnici a Uhrovci.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).