Hlavní navigace

Slovenská média spekulují o odchodu ředitelky RTVS Miloslavy Zemkové

25. 5. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nahradit by ji měl buď bývalý šéf Markízy Václav Mika nebo Michal Gučík, který donedávna vedl slovenskou zpravodajskou televizi TA3

Slovenská televize a Slovenský rozhlas by mohli přijít o generální ředitelku. Šéfka Rozhlasu a televize Slovenska (RTVS) Miloslava Zemková v rozhovoru pro slovenské Hospodářské noviny připustila možnost, že rezignuje na funkci. Slovenská média už těsně po jarních předčasných parlamentních volbách, které drtivě vyhrál Směr – sociální demokracie Róberta Fica, spekulovala, že Zemkovou na její pozici vystřídá Michal Gučík, generální ředitel zpravodajské televize TA3.

Gučík skutečně krátce po volbách, které vedly ke vzniku jednobarevné sociálnědemokra­tické vlády, opustil vedení TA3, ale do RTVS nenastoupil. Dalším z možných kandidátů na šéfa veřejnoprávní televize a rozhlasu je podle slovenských novinářů Václav Mika, bývalý generální ředitel nejsledovanější slovenské televize Markíza. Zemková se stala šéfkou RTVS za minulé pravicové vlády. Ředitele RTV přitom volí parlament, v němž má nyní Ficův Směr pohodlnou většinu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).