Hlavní navigace

Slovenská televize výrazně upravila grafiku a změnila svá loga

1. 3. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
1. 3. 2012

UVNITŘ FOTO A VIDEO K výrazné změně došlo k 1. březnu u veřejnoprávního média našich východních sousedů, tedy Rozhlasu a televize Slovenska (RTVS). STV dostala kompletně nový vizuál a proměněna byla také její loga. Původní identifikátory nahradila částečně průhledná čísla 1 a 2 s dvojtečkou. Na obrazovce tedy nyní loga vypadají jako „:1“ a „:2“. Tento krok je jen jedním z mnoha, kterým chce vedení RTVS tuto instituci omladit.

K TÉMATU: Rozhlas a televize Slovenska si registruje nový název pro sebe i okruhy

Proměnou prošly také webové stránky Slovenské televize na adrese www.stv.sk. V její horní části je pruh v barvě magenta, který obsahuje na levé straně logo „rtv:“, na pravé pak identifikátory kanálů Jednotka a Dvojka. Ty slouží ke sledování zmíněných stanic on-line. Kromě této kosmetické úpravy však zůstává podoba webových stránek Slovenské televize stejná. S původní podobou log už se diváci nesetkání. Rozhlas a televize Slovenska je přestaly používat. Slovenský rozhlas zatím používá značky původní, tedy názvy stanic s obrácenou pyramidou.

ČTĚTE TAKÉ: Slovenský rozhlas představil nová loga. Rádio_FM pro mladé už ho používá

ebf - partner 1

RTVS používá také nový slogan Spolu pre vás. Chtěli jsme, aby byl výběr transparentní, proto jsme nezadávali claim reklamní agentuře, ale vybrali jsme 6 zcela různých osobností z reklamní branže a nechali je mezi sebou soutěžit. Claim se nám líbil, protože byl velmi jednoduchý a přesně vyjadřoval spojení dvou institucí a to, že RTVS jako veřejnoprávní spojené médium je tu především pro diváka a posluchače, uvedla při příležitosti představení nové identity ředitelka Sekce komunikace RTVS Lucia Čarná.

Původní a nové logo prvního okruhu Slovenské televize. (Screenshot: Čestmír Polák)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).