Hlavní navigace

Slovenská Trojka se symbolem HD i u klasické verze

15. 2. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
15. 2. 2010

Po technické stránce dochází ve vysílání třetího veřejnoprávního okruhu Slovenské televize k zajímavé situaci. Diváci totiž vidí jak na SD tak i HD verzi této stanice vedle číslice 3 symbol určen pouze pro vysílání ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Trojka v rozlišení 1920×1080 je přitom dostupná pouze v satelitní platformě Skylink, u některých operátorů na Slovensku a také z vybraných tamních DVB-T vysílačů.

Tato situace je pravděpodobně způsobena tím, že Slovenská televize pouští do všech distribučních tras jeden jediný stream včetně loga, což se pak ve výsledku projeví tak, že diváci vidí všude program Trojka se symbolem HD, a to dokonce i v satelitní platformě Digi TV, kde se o pravdu o obrazové kvalitě hovořit nedá. Právě ta Trojku ze Skylinku přebírá. Pokud tedy nedojde k odlišení SD a HD streamů určených pro jednotlivé distribuční trasy, diváci uvidí ve všech platformách Trojku právě s již uvedeným symbolem. Na odstranění problému se podle výkonného ředitele společnosti TradeTec, provozovatel Skylinku, Jaromíra Glisníka, již pracuje.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).