Hlavní navigace

Slovenské domácnosti budou mít s přechodem na MPEG-4 problémy

14. 10. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
14. 10. 2008

Přibližně na 130 tisíc domácností bude mít podle aktualizované Strategie přechodu z analogového na digitální terestrické televizní vysílání na Slovensku problém s přechodem na kódování v kompresi MPEG-4. Autorem tohoto dokumentu je tamní Ministerstvo dopravy, pošt a telekomunikací. Materiál, který cituje server digimedia.sk, byl předloženo do připomínkového řízení. Z vyhodnocení také vyplynulo, že se neplní termíny uvedené v časovém plánu v původní strategii. Většina termínů se pak díky připomínkám vysílatelů stala nesplnitelnými.

BRAND24

Nová podoba přechodu na digitální vysílání pak popisuje především hlavní cíle a zásady přechodu. Formuluje také úlohu státu a příslušných orgánů státní správy. Návrh aktualizované strategie mohou čtenáři nalézt na této stránce. Dalšího updatu strategie přechodu na digitální vysílání by se mělo Slovensko dočkat v březnu 2010. Všichni zájemci, kteří chtějí technicky zajisti chod první dvou multiplexů, musí své nabídky doručit nejpozději do 20. listopadu a vítěz výběrového řízení musí začít s komerčním provozem maximálně v nejzazším termínu, kterým je jeden rok od nabití právního rozhodnutí.

ČTĚTE TAKÉ:
Telekomunikační úřad SR doporučuje Slovákům MPEG-4
TÚ SR: Slovensko bude vysílat terestricky v kompresi MPEG-4

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).