Hlavní navigace

Slovensko čeká v březnu spouštění dalších digitálních vysílačů

10. 2. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
10. 2. 2011

UVNITŘ TABULKA Z několika dalších lokalit dojde v březnu ke spuštění digitálního terestrického vysílání u našich východních sousedů, na Slovensku. Televizní diváci se dočkají jak veřejnoprávních programů Jednotka, Dvojka a Trojka, tak i komerčních stanic Markíza, Doma, JOJ a JOJ Plus. První spouštění je stanoveno na 15. až 20. března, poslední pak na 30. března až 3. dubna.

K TÉMATU: Slováci ukončí přechod na digitální vysílání už příští rok

MMF24

Upozorňujeme, že během uvedeného časového období této technologické změny, může být příjem televizního signálu omezený, či přerušovaný z důvodu pracovních postupů na vysílači. Koncový termín označuje nejpozdější datum definitivního zapnutí digitálního televizního vysílání, uvádí se na webu Digimedia.sk, který byl určen jako komunikační prostředek tamní digitalizace. Ve všech lokalitách dojde ke spuštění všech tří sítí s výjimkou stanoviště Štúrovo – Modrý Vrch, kde budou vysílat nově pouze dvě sítě.

Přehled spouštěných a vypínaných vysílačů v březnu a dubnu letošního roku. Obrázek lze po rozkliknutí zvětšit. (Zdroj: Digimedia.sk)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).