Hlavní navigace

Slovensko zahájilo výběrové řízení na provozovatele DVB-T

14. 5. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
14. 5. 2009

Telekomunikační úřad Slovenské republiky (TÚ SR) dnes zveřejnil ve svém věstníku, celostátním deníku SME a webových stránkách dvě výzvy na předkládání připomínek do výběrového řízení na provozovatele terestrické digitální televize. Server DigiZone.cz o tom informoval mluvčí TÚ SR Roman Vavro. Výzvami se začínají dvě výběrová řízení na přidělení frekvencí pro provozovatele prvních dvou multiplexů a provozovatele veřejnoprávní sítě.

MMF24

Zájemci musí nabídky doručit telekomunikačnímu úřadu nejpozději do 16. července o půl druhé odpoledne. Účelem použití přidělených frekvencí bude vybudování sítě prvního, druhého a veřejnoprávního multiplexu, upozornil Vavro. Prostřednictvím nich pak bude šířena televizní nabídka ve standardu DVB-T s možným budoucím přechodem na DVB-T2 a obohacením o doplňkové služby. V případě veřejnoprávního multiplexu se počítá také s rozhlasovými stanicemi.

TÚ SR tentokrát neurčuje striktně např. kompresní standard, začátek vysílání nebo procentní pokrytí obyvatelstva signálem, a dokonce ani cenu za přidělení frekvencí. Jde o kritéria výběru a telekomunikační úřad promítne nabídku úspěšného uchazeče do podmínek povolení, čímž se stane pro držitele závazná, dodal mluvčí TÚ SR. Nabídky vyhodnotí výběrová komise a určí pořadí uchazečů podle podmínek stanovených ve výzvách. Slovensko si jako nejpozdější termín pro přechod na digitální vysílání stanovilo rok 2012. Plné znění výzev najdou zájemci zde.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).