Hlavní navigace

Slovenský hudební kanál musiq1 začal vysílat v širokoúhlém formátu 16:9

1. 1. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Stanice je dostupná pro české diváky prostřednictvím satelitního vysílání na pozici 1 stupeň západně a také u vybraných operátorů. V kabelu ho šíří například společnost UPC Česká republika.

Těsně před koncem roku začal v širokoúhlém formátu bez předchozího upozornění vysílat slovenský tematický kanál musiq1. Se změnou poměru stran bohužel nešlo (prozatím) ruku v ruce navýšení obrazové kvality, takže v klipech mohou diváci často narazit na takzvané mozaikování – v obraze se často objevují artefakty. Na satelitní pozici 1 stupeň východně je program šířen s konstantním datovým tokem 2 Mbps, audiem 383 kbps a rozlišením obrazu 720×576.

BRAND24


repro foto musiq1

Slovenský hudební kanál musiq1 začal vysílat ve formátu 16:9.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Slovenská Musiq1 upravila od března program i grafiku

musiq1 přináší kromě hudby také aktuální zpravodajství ze světa hudby a showbyznysu, dále doplňkové programy a hitparádu na základě hlasování diváků. Hudební televize si kladla za cíl vyplnit v česko-slovenském mediálním prostoru mezeru, která zde byla, o tuto možnost však přišla. Cílí především na mladou generaci do 25 let. Porovnání s konkurenčním Óčkem by ovšem značně pokulhávalo. Svou možnost soupeřit s touto stanicí už přibližně před dvěma lety musiq1 ztratila.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).