Hlavní navigace

Slovenský multiplex 3 z Velké Javoriny zlepšil pokrytí Moravy

11. 3. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V rámci této digitální sítě jsou šířeny slovenské programy Jednotka, Jednotka HD a Dvojka plus stanice veřejnoprávního rozhlasu RTVS. Připravuje se zlepšení pokrytí multiplexu 4 z Kamzíku.

Slovenský multiplex 3, tedy tamní pozemní digitální veřejnoprávní síť, zlepšil nejen pokrytí území našich východních sousedů, pro které je určen, ale také Moravy. Umožnilo to přesunutí signálu do definitivního anténního systému. Server DigiZone.cz na tuto skutečnost upozornil v diskusním fóru čtenář s přezdívkou DX Petr. Tak jsme se dočkali! Kanál 57 z Velké Javoriny ze stejného anténního systému, ve stejné úrovni jako kanál 55 a kanál 56. Měřeno dnes dopoledne Olomoucko, Prostějovsko, Vyškovsko, Přerovsko, uvedl anténář. Skutečnost následně potvrdil našemu webu i mluvčí operátora Towercom Michal Šuran.

ebf - partner 1

ČTĚTE TAKÉ: Towercom navýší výkon u vysílačů Poprad, Banská Štiavnica a Bardejov

V noci se přesouval multiplex na 57. kanálu do hlavního anténního systému, díky čemuž se zlepšily příjmové podmínky. Diváci na Moravě a možná i v Čechách tuto změnu určitě pocítí, sdělil DigiZone.cz Šuran. Towercom připravuje na březen a duben další změny na některých vysílačích, například navyšování výkonu. Změny se budou v březnu týkat hlavně druhého a třetího multiplexu a v dubnu pak prvního a čtvrtého multiplexu. Náš web se jim bude určitě ještě věnovat. Naplánován je mimo jiné přesun slovenského multiplexu 4 (Plustelka) z vysílače Bratislava – Kamzík do definitivního anténního systému, což by pro naše čtenáře na Moravě mohlo být bez pochyby zajímavé.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).