Hlavní navigace

Slovenský Orange nabízí STV ve vysokém rozlišení zdarma

8. 5. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
8. 5. 2008

Slovenský telekomunikační operátor Orange se rozhodl udělat vůči tamním sportovním fanouškům vstříčný krok. V rámci své služby FiberTV, která nabízí v optické síti až sto kanálů, zpřístupnil všem svým zákazníkům programy veřejnoprávní televize ve vysokém rozlišení. STV1 a STV2 v HD kvalitě jsou dostupné už v základním balíku automaticky bez toho, aby si je zákazník musel aktivovat. Navýšena pak není ani cena.

Tipy C

Programy Slovenské televize jsou dostupné ve formátu 4:3 a 16:9 v rozlíšení 1080i. Ve Full HD kvalitě je přenášená celá programová struktura obou kanálů, přičemž obsah, který není vyrobený ve vysokém rozlišení, je konvertovaný a z STV se pak přenáší do Orange po optických linkách. Generální ředitel Slovenské televize Štefan Nižňanský při této příležitosti řekl, že vedení velmi důsledně sleduje vývoj a snaží se připravovat všechna pracoviště pro přechod do HD formátu. Ve vysokém rozlišení pak bude vyráběná i olympiáda v Pekingu.

ČTĚTE TAKÉ: Sportovní kanál STV3 bude, HD verze ale jen během olympiády

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).