Hlavní navigace

Smíchov by mohl odstartovat ještě do konce roku, potvrdil šéf Novy Jan Andruško

7. 12. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Zábavný kanál televize Nova, šestý v pořadí, už testuje vysílání v celoplošném multiplexu 4. Ve stejné síti vysílá i Fanda a Nova HD.

Ještě do konce letošního roku by mohla začít vysílat nová zábavná stanice Smíchov od skupiny Nova. V rozhovoru pro dnešní vydání deníku MF Dnes to potvrdil generální ředitel Novy Jan Andruško. “Máme licenci a všechno tlačíme, aby to bylo velmi brzy. Mohlo by to být ještě letos. Zatím nemohu být úplně konkrétní,” prohlásil. Ve čtvrtek podvečer Nova spustila promosmyčku nového kanálu v celoplošném multiplexu 4. Stalo se tak pouhé dva dny poté, co pro Smíchov získala licenci od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV).

K TÉMATU: Nova získala licenci pro šestý televizní kanál, zábavný program Smíchov

Smíchov by se podle Andruška neměl omezovat pouze na akviziční zahraniční tituly. “Nechci jít zatím do podrobností. Ale určitě to budou komedie, nejrůznější komediální seriály, zábavní show. Zahraniční i české tituly, včetně vlastní tvorby,” přiblížil obsah nové stanice. Multiplex 4 si Nova podle svého šéfa vybrala proto, aby podpořila konkurenční prostředí v oblasti provozování televizních vysílačů, v níž dlouhá léta dominovaly České Radiokomunikace.

ČTĚTE TAKÉ: Smíchov, chystaný kanál Novy, spustil v multiplexu 4 promo smyčku

“Už dříve jsme se rozhodli, že multiplex 4 podpoříme. Dnes je dostavěn, pokrytí je přes 85 procent obyvatel, máme tam už Fandu. Ladí ho stále více diváků a v tomto smyslu jej chceme dál propagovat. Chceme tím i podpořit zdravé soutěžní prostředí v oblasti distribuce televizního signálu,” uvedl Andruško. Odmítl ale komentovat možnost, že by Nova časem multiplex 4 zcela převzala jako jeho nový provozovatel.

cif 24 - early cena - média

NAPSALI JSME: Kdo odstartuje dřív: Prima Zoom nebo Smíchov od Novy?

Smíchovem by rozšiřování počtu tematických kanálů Novy nemělo končit. “Pracujeme samozřejmě i na dalších kanálech. Tato práce určitě nekončí. Připravujeme mimo jiné i portfolio exkluzivních placených kanálů,” řekl neurčitě Andruško. Potvrdil listu, že připravovanou novou řadu pěvecké soutěže SuperStar nasadí Nova s Markízou příští rok na jaře a prozradil, že televize začala pracovat na nové řadě seriálu Gympl s (r)učením omezeným, pro který získala mj. herečku Libuši Šafránkovou.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).