Hlavní navigace

Sobotní TV tipy: Star Trek II: Khanův hněv, Milénium – Dívka, která si hrála s ohněm a My Fair Lady

19. 12. 2015
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Nova Cinema, 20:00 – animovaný rodinný film Velká vánoční jízda – Jsou Vánoce a Santa Claus má opět plné ruce práce, s pomocí armády skřítků a svého staršího syna Steva musí během jediné noci doručit dárky dětem z celého světa. Zatímco Steve zkušeně velí celé operaci a koordinuje činnost skřítků, jeho mladší bratr Arthur pokazí, co se dá. Systém doručování dárků ovšem není neomylný, a tak hrozí, že jedno z dětí zůstane na Vánoce bez dárku. Dobrosrdečný nešika Arthur zapřahá soby a usedá do dědečkových starých saní, aby do východu slunce doručil opomenutý dárek… Americko-britský film (2011)
  • Fanda, 20:20 – sci-fi film Star Trek II: Khanův hněv – Khan, geneticky upravený „nadčlověk“, byl po porážce v eugenických válkách vyhnán na opuštěnou planetu Ceti Alpha 5. Přísahal pomstu kapitánu Kirkovi, kterého viní za své vyhnanství, jakož i za smrt svého syna. S pomocí cizopasného tvora ovládajícího mysl získává brzy kontrolu nad celou lodí Reliant. Teď už Khanovi zbývá pouze jediná věc, přilákat Kirka a zabít ho. Jako nástroj své pomsty se chystá použít střelu „Genesis“. Americký film (1982)
  • ČT art, 21:30 – muzikál My Fair Lady – Když se poněkud samolibému, hodně sarkastickému a zapřísáhle staromládeneckému profesoru lingvistiky Henrymu Higginsovi (Rex Harrison) připlete do cesty poněkud nevycválaná, prostořeká a hodně umolousaná květinářka Líza Doolittleová (Audrey Hepburnová) s příšerným cockney nářečím londýnských spodních vrstev, ani jeden z nich netuší, jaké bude mít toto letmé setkání dvou lidí z naprosto odlišných světů pro jejich život důsledky. Nicméně Líza je tu, v jeho domě, a výsledkem její žádosti o poskytnutí jazykového vzdělání za účelem získání vysněného místa prodavačky v květinářství je velmi odvážná sázka mezi Higginsem a dalším fonetických nadšencem plukovníkem Pickeringem o to, jestli je možné během vražedně krátkého časového období 6 měsíců vytrénovat Lízu tak, že bude moci být uvedena na velvyslanecký ples, prestižní událost té největší smetánky, aniž by kdokoliv odhalil její původ. Americký muzikál (1964)
  • ČT 2, 21:45 – thriller Milénium – Dívka, která si hrála s ohněm – Novinář spolupracující s časopisem Milénium a jeho partnerka jsou zavražděni krátce před publikováním materiálu o dětské prostituci, korupci a obchodu s bílým masem. Na zbrani nalezené na místě činu se najdou otisky Lisbeth Salanderové, která se po roce stráveném v zahraničí vrátila zpět do Švédska, aby svému poručníkovi připomněla jejich starou dohodu. Její poručník je ale brzy nalezen mrtvý a Lisbeth je i v tomto případě podezřelou číslo jedna. Policie po Lisbeth zahajuje celostátní pátrání, podporované mediální kampaní, ve které se vytahují na světlo skandální informace o její potenciální nebezpečnosti a problematické minulosti. Novinář Mikael Blomkvist je ale přesvědčen o její nevině… Švédský film (2009)
  • ČT 1, 22:30 – komedie Zvíře – Jean-Paul Belmondo ovládá plátno v dvojroli mužného fanfarónského kaskadéra Michela Gauchera a zženštilého filmového herce Bruna Ferrariho. Gaucher se svou partnerkou Jane (Raquel Welchová) zastupují hereckou dvojici kaskadérů v novém filmu Bruna Ferrariho. Michel a Jane jsou partnery nejen v práci, ale i v lásce, avšak jejich vztah je plný rozchodů, hádek a smíření. Jednoho dne, poté, kdy Mike zaviní havárii při natáčení a oba skončí v nemocnici, se Jane rozhodne, že se provdá za bohatého stárnoucího lorda. Mike řeší situaci po svém a rozhodně nechce ponechat nic náhodě… Francouzský film (1977)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).