Hlavní navigace

SOS varuje před firmou Český telefonní seznam, s.r.o.

28. 1. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Sdružení obrany spotřebitelů (SOS) varuje před společností Český telefonní seznam, s.r.o. Ta prý rozesílá faktury výrazně se podobající fakturám za telefonní služby společnosti Telefonica O2. Adresáti mají zaplatit 2963 korun za uvedení svých kontaktních údajů v telefonním seznamu. S touto činností zmíněná firma podle SOS začala již loni a i přes negativní medializaci v ní pokračuje i v roce 2009. SOS chce upozornit a varovat spotřebitele, živnostníky, případně i další odpovědné zaměstnance…

Sdružení obrany spotřebitelů (SOS) varuje před společností Český telefonní seznam, s.r.o. Ta prý rozesílá faktury výrazně se podobající fakturám za telefonní služby společnosti Telefonica O2. Adresáti mají zaplatit 2963 korun za uvedení svých kontaktních údajů v telefonním seznamu. S touto činností zmíněná firma podle SOS začala již loni a i přes negativní medializaci v ní pokračuje i v roce 2009. SOS chce upozornit a varovat spotřebitele, živnostníky, případně i další odpovědné zaměstnance firem, aby nepodepisovali dokumenty či neplatili žádné faktury bez podrobného seznámení se situací a přečtení si obchodních podmínek. Jen tímto způsobem se lze bránit proti firmám, které využívají nepozornosti a nedůslednosti ve čtení faktur, smluv apod. uvádí Sdružení obrany spotřebitelů ve své aktuální tiskové zprávě.

Od aktivit firmy Český telefonní seznam se už dříve distancovala společnost Mediatel. Prohlašujeme, že nemáme v žádném případě cokoliv společného se zmíněnou firmou a od jejich aktivit se rozhodně distancujeme. V případě jakýchkoliv nesrovnalostí nás prosím kontaktujte na info-lince 800 12 12 12 nebo elektronicky na info@mediatel.cz, stojí v prosincové tiskové zprávě. Podle Justice.cz byla firma Český telefonní seznam, s.r.o. založena loni v červnu. Současným majitelem a jednatelem má být Attila Levente Herceg z Maďarska.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).