Hlavní navigace

SP1 pro Windows Vista je venku

19. 3. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Microsoft podle očekávání včera uvolnil první servisní balíček pro Windows Vista. Ten je zatím k dispozici v angličtině, japonštině, němčině, španělštině a francouzštině. Na českou verzi si musíme ještě zhruba měsíc počkat. SP1 je kumulativní aktualizace určená všem edicím Windows Vista. Obsahuje veškeré dříve uvolněné opravy a také nějaké nové aktualizace. Zaměřuje se na opravu chyb, vyladění výkonu a řešení problémů s kompatibilitou. Pro zájemce je připraven seznam obsažených oprav a poznámky…

Microsoft podle očekávání včera uvolnil první servisní balíček pro Windows Vista. Ten je zatím k dispozici v angličtině, japonštině, němčině, španělštině a francouzštině. Na českou verzi si musíme ještě zhruba měsíc počkat.

MMF24

SP1 je kumulativní aktualizace určená všem edicím Windows Vista. Obsahuje veškeré dříve uvolněné opravy a také nějaké nové aktualizace. Zaměřuje se na opravu chyb, vyladění výkonu a řešení problémů s kompatibilitou. Pro zájemce je připraven seznam obsažených oprav a poznámky k vydání. Microsoft upozorňuje, že jediným oficiálním místem pro stažení SP1 pro Windows Vista jsou jeho webové stránky, takže pouze při stahování z jeho webu je garantováno, že si spolu s opravným balíkem do systému nepřinesete také nějaký ten záškodnický prográmek.

SP1 pro Windows Vista vychází po cca 15 měsících od uvedení nové verze nejrozšířenějšího operačního systému na trh. Poměrně zásadním způsobem mění jádro systému, které je po instalaci SP1 shodné jako v případě systému Windows Server 2008, který byl na trh uveden teprve nedávno. Zhruba v polovině roku by měl vyjít také třetí a zřejmě poslední servisní balíček pro stále velmi oblíbená Windows XP.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).