Hlavní navigace

SP2 pro Office 2007 vyjde 28. dubna

21. 4. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Druhý servisní balíček pro kancelářskou sadu Office 2007 od Microsoftu bude uvolněn již 28. dubna. Pro našince vzhledem k časovému posunu tedy spíše druhý den ráno. Každopádně druhá velká kumulativní aktualizace pro zatím poslední verzi kancelářského balíčku od Microsoftu přinese kromě souhrnu všech dříve vydaných oprav a záplat i některé nové funkce. Mezi ty nejzásadnější bezesporu patří nativní podpora pro ODF (a tedy i plná kompatibilita s OpenOffice.org). Office 2007 také konečně budou umět…

Druhý servisní balíček pro kancelářskou sadu Office 2007 od Microsoftu bude uvolněn již 28. dubna. Pro našince vzhledem k časovému posunu tedy spíše druhý den ráno. Každopádně druhá velká kumulativní aktualizace pro zatím poslední verzi kancelářského balíčku od Microsoftu přinese kromě souhrnu všech dříve vydaných oprav a záplat i některé nové funkce. Mezi ty nejzásadnější bezesporu patří nativní podpora pro ODF (a tedy i plná kompatibilita s OpenOffice.org). Office 2007 také konečně budou umět dokumenty ukládat do PDF nebo XPS bez potřeby jakýchkoliv plug-inů.

Na obzoru je již také nástupce Office 2007, o kterém se v poslední době mluví stále více a více. Už je jasné, že Office 14 půjdou s kůží na trh jako Office 2010. Název Office 7, o kterém se delší čas spekulovalo, je tedy ze hry. Ostatně byl by i poněkud matoucí. Kromě běžné 32bitové verze bude poprvé k dispozici i verze 64bitová. Zachována zůstane podpora pro Windows XP. Alfaverze má přijít do konce tohoto roku. Vydání spolu s Windows 7 tedy nepřichází v úvahu. Betaverze přijde někdy v příštím roce a dojde i k jejímu veřejnému testování. (Office Sustained Engineering)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).