Hlavní navigace

Oficiální spamer českého internetu Banán s.r.o. byl hacknut

19. 1. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Servery hostingové společnosti Banán, s.r.o. byly během dnešní noci hacknuty neznámým hackerem. Ten na všechny weby provozované touto společností včetně webů zákazníků vyvěsil oznámení o tom, že Banán.cz je spamer a provozuje špatně zabezpečené servery. Hacker vyzývá zákazníky k přesunu na jiné, bezpečnější servery jiných webhosterů. To první obvinění nedávno potvrdil výrok Úřadu pro ochranu osobních údajů, který společnosti Banán s.r.o. uložil pokutu za spamování. To druhé potvrdil svým…

Servery hostingové společnosti Banán, s.r.o. byly během dnešní noci hacknuty neznámým hackerem. Ten na všechny weby provozované touto společností včetně webů zákazníků vyvěsil oznámení o tom, že Banán.cz je spamer a provozuje špatně zabezpečené servery. Hacker vyzývá zákazníky k přesunu na jiné, bezpečnější servery jiných webhosterů. To první obvinění nedávno potvrdil výrok Úřadu pro ochranu osobních údajů, který společnosti Banán s.r.o. uložil pokutu za spamování. To druhé potvrdil svým průnikem hacker.

Jím vyvěšená výzva je níže. Lukáš Gottfried z technické podpory Banán ve vyjádření uvedl: V současné době zjišťujeme a řešíme. Samozřejmě podnikneme všechny kroky k tomu aby se tato situace neopakovala.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl v letech 2008 – 2012 šéfredaktorem serveru Lupa.cz. Stál u zrodu řady projektů. Je spoluzakladatelem Energomonitoru, v CZ.NIC vedl projekt Turris. Je předsedou místní organizace Pirátské strany v Brandýse – Staré Boleslav.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).