Hlavní navigace

Spider nabízí domény s diakritikou

21. 5. 2004
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Domény v gTLD .com a .net umožňuje nyní hostingová společnost Spider.cz registrovat i se znaky s diakritiky. Je v tom ale háček: aby domény fungovaly, musí uživatel, který v ní chce navštívit web, mít MSIE s pluginem. Pokud jde o české domény, nedávno jsem odkazoval na rozhovor deníku Právo s ředitelem CZ.NIC. Z toho vyplývá, že se dočkáme příští rok (což je skluz proti prohlášením z počátku roku). Letos již CZ.NIC zrušil registraci několika doménám začínajícím na xn–. Více se o fungování IDN…

Domény v gTLD .com a .net umožňuje nyní hostingová společnost Spider.cz registrovat i se znaky s diakritiky. Je v tom ale háček: aby domény fungovaly, musí uživatel, který v ní chce navštívit web, mít MSIE s pluginem. Pokud jde o české domény, nedávno jsem odkazoval na rozhovor deníku Právo s ředitelem CZ.NIC. Z toho vyplývá, že se dočkáme příští rok (což je skluz proti prohlášením z počátku roku). Letos již CZ.NIC zrušil registraci několika doménám začínajícím na xn–. Více se o fungování IDN rozepsal v únoru Pavel Satrapa. (via Oříšek)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor se zabývá výkonovým marketingem na internetu. Pracoval pro Advertures, Dobrý web a Outrider. Martin byl dříve redaktorem Lupy a dalších periodik o IT.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).