Hlavní navigace

Spojené státy si vyzkouší black-out nanečisto

11. 5. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
11. 5. 2009

Zahraniční média píšící o digitálním vysílání dnes přinášejí podrobnosti o vypnutí analogového vysílání ve Spojených státech, které bylo stanoveno na 12. června. Např. server Satkurier.pl uvádí, že 21. května provede nezávislá agentura Federal Communications Commission (FCC) tři pětiminutové zkoušky ukončení analogového signálu, které si kladou za cíl zjistit, zda jsou lidé na tento krok připraveni.

KL24

K TÉMATU: USA posunuly termín vypínání analogu o čtyři měsíce, na 12. června

Původně mělo být ve Spojených státech vypnuto analogové vysílání již 17. února, Kongres se však obával, že obyvatelé USA nebudou připraveni, a tento krok odložil. V současné době podle Nielsen Media Research není připraveno na přechod asi 3.5 milionu domácností, což je však už o polovinu méně než v prosinci loňského roku. Národní koordinátor české digitalizace Zdeněk Duspiva na svém blogu připomíná, že podobný krok s testovacím vypnutím se již uskutečnil, tehdy se ho však zúčastnily pouze malé televize.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).