Hlavní navigace

Společný kanál ARD a ZDF pro mladé diváky ve druhé půli roku 2015? Vládne skepse

18. 3. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Obě německá veřejnoprávní média šíří svůj signál na satelitu Astra nekódovaně, včetně všech svých odnoží, takže je možné tyto programy sledovat bez problémů i v České republice.

V souvislosti s německými veřejnoprávními médii ARD a ZDF už se delší dobu hovoří o vzniku tematického kanálu, jež by vyplnil věkovou mezeru mezi dětskou KiKou a stanicemi zaměřenými na mladší dospělé diváky, přibližně od 30 let. Projekt ale zatím nemá stále konkrétní rysy, jak upozornil minulý týden server Digitalfernsehen.de. Premiéři německých spolkových zemí, kteří se ve čtvrtek sešli na společném setkání, dostali informaci pouze o tom, že na projektu se stále pracuje. Veřejnoprávní televize ARD a ZDF by tak mohly projekt budoucího kanálu prezentovat za čtvrt roku, tedy v červnu.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Tematické kanály ARD a ZDF se dočkají redukce, obě média chtějí kanál pro mládež

Náš ambiciózní plán spustit stanici ve druhé polovině příštího roku, se již zdá být diskutabilní, uvedl po čtvrtečním setkání politických špiček šéf Südwestrundfunk (SWR) Peter Boudgoust. Pokud by se nepodařilo projekt politikům předložit včas ke schválení, znamenalo by to, že jeho spuštění v roce 2015 by bylo ohroženo a došlo by k němu pravděpodobně v průběhu roku 2016. Tato skutečnost by ale pochopitelně přinesla oběma veřejnoprávním médiím ne příliš dobrou vizitku. Podle některých kritiků je ve hře i možnost, že stanice by nakonec nemusela vzniknout vůbec.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).