Hlavní navigace

Společný kanál televizí ARD a ZDF pro mladé diváky odstartuje v říjnu 2016

11. 12. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Garantem projektu má být veřejnoprávní televize SWR, která spadá jako třetí okruh pod správu německé ARD. Celkový rozpočet stanice byl stanoven na 45 milionů eur.

Společný projekt německých veřejnoprávních televizí ARD a ZDF, který bude určen divákům ve věku od 14 do 29 let, odstartuje 1. října příštího roku. Informovala o tom zpravodajská agentura DPA s odvoláním na zasedání Spolkové vlády, které se uskutečnilo na konci minulého pracovního týdne. Nabídka pro mladé diváky bude revoluční v tom, že k dispozici ji budou mít zájemci pouze prostřednictvím on-line platforem. Nepůjde o klasické lineární vysílání. Za oběť nové platformě bohužel mají padnout stanice EinsPlus a ZDFkultur.

Tipy C

K TÉMATU: Chystaný kanál ARD a ZDF pro mladé publikum má odstartovat v roce 2016

Garantem projektu má být veřejnoprávní televize SWR, která spadá jako třetí okruh pod správu německé ARD. Celkový rozpočet stanice byl stanoven na 45 milionů eur, což není zanedbatelná částka. V přepočtu by mělo jít přibližně o 1,2 miliardy korun. ARD by měla jako vysílací organizace nést dvě třetiny nákladů, zbývající třetinu pak ZDF. Dnešní rozhodnutí je dalším milníkem na cestě k projektu určeného mladým divákům. Jde o důležitý signál pro veřejnoprávní vysílání, že mladí diváci pro nás hrají důležitou roli, citovala šéfa ARD Lutze Marmora agentura DPA.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).