Hlavní navigace

Sportovní kanál ČT 4 už živě vysílá pro iPhony a iPady, stejně jako ČT 24

17. 3. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
17. 3. 2011

UVNITŘ FOTOGALERIE Živé vysílání sportovního kanálu ČT 4 už lze sledovat na mobilních telefonech iPhone a tabletech iPad od společnosti Apple. Jde o druhý program veřejnoprávní České televize po zpravodajské ČT 24, který lze tímto způsobem sledovat. Vedle živého vysílání nabízí aplikace také přehled textových zpráv a fotografií k aktuálním sportovním výsledkům a událostem. Informoval o tom výkonný ředitel divize Nová média ČT Milan Fridrich, podle něhož aplikaci vyvinula společnost Erika.

FOTOGALERIE: Aplikace sportovního kanálu ČT 4 pro iPhone a iPad

ČT 4 na chytrých mobilech si určitě najde rychle fanoušky. Čtyřka nabízí český sport a špičkové sportovní zážitky z velkých událostí i domácí ligy basketbalu nebo florbalu. Nyní nemusí být sportovní fanoušek ani doma, aby živě viděl zápas nebo závod, který jej zajímá, shrnuje Fridrich výhody nové aplikace. Začínáme s platformou operačních systému iOS na iPhonech a iPadech, ale pracujeme i na živém vysílání čtyřky v Androidu a Symbianu 3. ČT4, stejně jako ČT 24 bude postupně na všech hlavních operačních systémech chytrých telefonů, dodal.

cif 24 - early cena - média

Apliace sportovního kanálu ČT 4 pro iPad (Foto: Česká televize)

Zpravodajskou ČT 24 lze sledovat na chytrých mobilech s operačními systémy Android, Symbian 3, na iPhonech a iPadech. Nová média ČT plánují aplikace také do Windows Phone 7 a sledují vývoj u Blackberry a Samsungu, slibuje Fridrich. Mobilní aplikace jsou jedním z mediálních pilířů televize budoucnosti a je důležité s nimi pečlivě pracovat. Vedle chytrých telefonů se rozjíždějí chytré televizory, které budou rovněž stát na aplikacích a ČT musí být jak po technické, tak dramaturgické stránce zkušená a využít příležitost, kterou jí jako veřejné službě mediální vývoj dává, míní šéf divize Nových médií ČT.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).