Hlavní navigace

Sportovní překvapení: španělskou La Ligu nabídne neplacený kanál Dajto

21. 8. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Jsme velmi rádi, že divákům přineseme umění a triky takových fotbalových velikánů, jako je Messi či Ronaldo,“ uvedl mimo jiné Matthias Settele, generální ředitel skupiny Markíza.

Slovenská komerční skupina Markíza si připravila pro sportovní fandy na páteční večer velmi příjemné překvapení. Vysílací práva pro prestižní španělskou nejvyšší fotbalovou soutěž La Ligu nabídne svým divákům na kanálu Dajto. Sledovat ji tak budou moci diváci i v České republice, a to za podmínky, že se dostanou k nabídce některého ze slovenských operátorů. Dajto je k dispozici na satelitu prostřednictvím pozic 23,5 stupně východně i 1 stupeň západně. Operátor Skylink má tento kanál k dispozici dokonce i ve vysokém rozlišení. Dajto se v minulosti vysílalo i ve slovenském DVB-T, to však už nějakou dobu neplatí.

KL24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Sport.TV ohlásí další akvizici, získala práva pro italský a francouzský fotbal

Prvním zápasem, který diváci uvidí už tuto neděli 23. srpna v 18:30, bude utkání Athletic Bilbao proti FC Barcelona. „Messiho družinu“ vystřídá ve 20:30 na obrazovkách televize Dajto velkoklub Real Madrid, který se představí na půdě nováčka španělské ligy Sportingu Gijón. Slovenská neplacená televize koupila vysílací práva pro La Ligu na jednu sezónu a z každého kola odvysílá vždy jeden vybraný zápas. Zápasy španělské ligy tak doplní nabídku fotbalových přenosů ze slovenské Fortuna ligy (od 12. září) a kvalifikačních zápasů reprezentace Slovenska do 21 let.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).