Hlavní navigace

Startupy zaměřené mobilně to mohou zkusit v africkém Nairobi

21. 5. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vklad až 100 tisíc dolarů a kontakty mimo jiné na Google může získat, kdo bude vybrán do akcelerátoru 88MPH v keňském Nairobi.

Afrika je zvláštní tím, že do určité míry vývojově přeskočila stolní počítače a pevné internetové připojení, a rozvíjí se rovnou mobilně. Za sbíráním zkušeností, příležitostí a kontaktů lze jezdit „startupovat“ do různých koutů světa, a lze to také do Afriky.

Ve společném pracovním prostoru v „garáži 88MPH“ v Nairobi
Autor: 88MPH

Ve společném pracovním prostoru v „garáži 88MPH“ v Nairobi

V keňském Nairobi a v jihoafrickém Kapském městě působí akcelerátor 88MPH, který se zaměřuje na podporu a na investice právě do řešení mobilních, a to do takových, která slibují škálovatelnost po celé Africe.

Akcelerátor je na tři měsíce a nabízí až 100 tisíc dolarů na projekt — nejprve v podobě bezúročné půjčky, která může být posléze převedena na akcie firmy.

Nyní jsou otevřeny přihlášky do Nairobi. Lze je podávat do 15. června. Tříměsíční program počne 26. srpna. Na jeho konci by vám akcelerátor měl pomoci s dalším kolem financování.

Hlavním sponzorem akcelerátoru není nikdo menší než Google, a to skrze program Google pro podnikavé. Také někteří mentoři budou z Googlu.

Akcelerátor spolupracuje i s BlackBoxem Fadiho Bishary. Kdo se přihlásí ještě do 31. května, může v přihlášce uvést, že stojí o účast na dvoutýdenním intenzivním programu BlackBox Connect Summer 2013, který proběhne v kalifornském Athertonu od 15. do 26. července. K tomu však bude z přihlášených do 88MPH vybrán jen jeden startup.

cif 24 - early cena - média

Podle podmínek se zakladatelé musí osobně účastnit celého tříměsíčního 88MPH, a musí nejpozději během té doby založit firmu. Zvláště CEO firmy se přitom musí projektu po dobu akcelerátoru věnovat naplno a nesmí mít jiné povinnosti, které by mu v tom bránily.

Postup na projektu se bude s vedoucím akcelerátoru vyhodnocovat co týden.

V „garáži 88MPH“ v Nairobi
Autor: 88MPH

V „garáži 88MPH“ v Nairobi

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).