Hlavní navigace

Stát zajistí podporu zdravotním i sociálním institucím v otázce digitalizace

12. 3. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Logo satelitní digitální platformy DVB-S Autor: 115393
12. 3. 2009

Stát prostřednictvím Národní koordinační skupiny zajistí při přechodu na digitální televizní vysílání technickou a informační podporu specifickým zdravotním a sociálním institucím i osobám se zdravotním postižením. Pro letošní rok navrhuje podporu v objemu přibližně 40 miliónů Kč. Prostřednictvím tiskové zprávy o tom informoval Rostislav Starý, mluvčí projektu digitalizace.

ebf - partner 1

Podpora bude realizována díky spolupráci s Asociací poskytovatelů sociálních služeb ČR a Národní radou osob se zdravotním postižením v ČR společně s občanským sdružením Trianon. Nyní se koncentruje především na zlepšení obousměrné komunikace a dokončení sběru technických údajů a konkrétních potřeb dotčených institucí a osob. Po sérii jednání s příslušnými regionálními zástupci a představiteli dotčených institucí bude následovat prověření žádostí nezávislým technikem, doplněné případně dalšími doporučeními.

Schválené technické úpravy a jejich rozsah uhradí poskytovatelům NKS z prostředků zvláštního rozpočtu pro přechod na digitální vysílání. Osobám zdravotně tělesně postiženým bude na základě shromážděných údajů poskytnuta technická asistence, hrazená rovněž ze zvláštního rozpočtu pro přechod na digitální vysílání. „Kromě nezbytné asistence, související s vypnutím analogového vysílání a přechodu na digitální terestrický příjem či jiné alternativy, bychom se chtěli ve spolupráci s partnery zaměřit i na další fáze, včetně podpory a rozvoje dalších digitálních a vzdělávacích projektů jaku jsou možnosti interaktivity či t-governmentu,“ uvedl předseda Národní koordinační skupiny Zdeněk Duspiva.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).