Hlavní navigace

Streamovací služba Rdio končí krachem, zbytky chce koupit Pandora

18. 11. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Jeden z průkopníků streamování hudby nepřežil nástup dravější konkurence. Služba vyhlásila bankrot a její technologie a know-how jsou na prodej.

Konkurence je velká a ne všechny streamovací služby mají šanci přežít. Ručník do ringu teď hází Rdio, které vyhlásilo bankrot a domlouvá se s americkou Pandorou na prodeji některých technologií.

Služba, která nabízela streamování asi 35 milionů skladeb, zatím nepřerušila provoz. Na svém blogu upozorňuje, že další informace přinese v průběhu následujících týdnů.

Zájem o odkup některých částí Rdia už oznámila internetová hudební služba Pandora, která funguje jen v USA, Austrálii a na Novém Zélandu. Firmě jde hlavně o technologie a také duševní vlastnictví – tedy pravděpodobně o části designu služby. 

KL24

Některým zaměstnancům Rdia chce Pandora nabídnout také přestup do svých řad. Za části Rdia chce utratit 75 milionů dolarů. Transakci ještě bude muset schválit americký soud, který dohlíží na bankrot firmy. 

Rdio vzniklo v roce 2010 jako služba na streamování muziky. Stáli za ní zakladatelé Skypu Niklas Zennström a Janus Friis. Jak upozorňuje server Techcrunch, prodej části firmy za 75 milionů dolarů znamená velkou ztrátu pro investory, kteří do firmy postupně nalili asi 125 milionů dolarů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).