Hlavní navigace

Studie: 75 % hlav států je na Twitteru, Česko na 69. místě

2. 1. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Digital Policy Council v nové studii zjistil, že tři čtvrtiny hlav států jsou přítomny na Twitteru. Ze 164 sledovaných zemí tak jejich čelní představitele najdete na Twitteru v 123 případech – buď přímo „osobně“, nebo prostřednictvím oficielního vládního účtu. V roce 2011 to bylo 69 zemí. Nejsledovanější hlavou státu je Barrack Obama . @barrackobama patří s 25 miliony sledujících na čelní místa žebříčků nejsledovanějších účtů na Twitteru. Mezi hlavami státu ale na druhém místě najdete…

Digital Policy Council v nové studii zjistil, že tři čtvrtiny hlav států jsou přítomny na Twitteru. Ze 164 sledovaných zemí tak jejich čelní představitele najdete na Twitteru v 123 případech – buď přímo „osobně“, nebo prostřednictvím oficielního vládního účtu. V roce 2011 to bylo 69 zemí.

BRAND24

Nejsledovanější hlavou státu je Barrack Obama . @barrackobama patří s 25 miliony sledujících na čelní místa žebříčků nejsledovanějších účtů na Twitteru. Mezi hlavami státu ale na druhém místě najdete překvapivě Hugo Chaveze – @chavezcandanga má 3.8 milion sledujících.

#3 – turecký prezident Abdullah Gül – @cbabdullahgul
#4 – Queen Rania, Jordánsko – @QueenRania
#5 – ruský prezident, Dimitrij Medvedev – @medvedevrussia
#6 – brazilská preuzidentka, Dilma Rouseff – @dilmabr
#7 – argentinská prezidentka, Cristina Fenández de Krichner – @CFKArgentina
#8 – kolumbijský prezident, Juan Manuel Santos – @JuanManSantos
#9 – mexický prezident, Enrique Peňa Nieto – @EPN
#10 – Sheikh Mohammed, Spojené arabské emiráty a Dubaj – @HskhMohd

Proč Digital Policy Council analyzoval pouze 164 zemí? To se ve studii nedozvíte. Českou republiku nícméně najdete v žebříčku na 69. místě s vládním účtem @strakovka (Úřad vlády České republiky, aktuálně 5 734 sledujících). 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).