Hlavní navigace

Studie: Britové nejsou spokojeni s digitální TV

26. 6. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Digitální kabelová televize DVB-C Autor: 115393
26. 6. 2008

Každá devátá z deseti britských domácností v současnosti přijímá digitální televizní vysílání nebo využívá placených služeb digitální televize. Podle studie uSwitch.com, která se zaměřila na spokojenost klientů placeného digitálního vysílání, je ale každý čtvrtý zákazník nespokojen. Se službami, které jim poskytovatelé placeného vysílání nabízejí, je nespokojeno téměř 6 milionů klientů.

95 % všech služeb placeného digitálního televizního vysílání ve Velké Británii nabízejí tři společnosti: Freeview, Sky a Virgin Media. Nejvíce spokojených klientů má podle studie Sky, který je druhým největším poskytovatelem služeb placené televize s 37% podílem na počtu zákazníků. Klienti se pro Sky rozhodují nejčastěji kvůli poměru ceny a služeb, které za zaplacené peníze získají. Zákazníci společnosti Sky platí měsíčně v průměru 32 liber měsíčně (přibližně 960 korun).

MMF24

Klienti společnosti Virgin Media, která má 15% podíl na počtu zákazníků, platí o polovinu méně, a tři čtvrtiny zákazníků je s poměrem ceny a služeb spokojená.

Zdroj: www.advanced-television.com

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).