Hlavní navigace

Studie o digitalizaci: Evropa předstihne Ameriku roku 2010

1. 8. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
1. 8. 2006

Evropa bude mít na konci roku 2010 navrch nad Spojenými státy v podílu diváků digitálního vysílání, odhaduje ve své studii firma Research and Markets. Společnost tvrdí, že toho času bude téměř 69 evropských domácností sledovat televizi digitálně. Hnojivem růstu má být především dostupnost zemského digitálního vysílání, ale také rozmach služby IPTV. Informaci zmínil server Digital Media Europe.

Research and Market předvídají, že na špici digitalizace v Evropě zůstane i za necelé čtyři roky Británie, a to s podílem 95 procent domácností s digitálním příjmem. Za loudu ve srovnání s dalšími velkými trhy označuje studie Německo, kam si v roce 2010 najdou digitální programy cestu jen do zhruba poloviny domácností.

Firma uvedla svá zjištění ve zprávě Digital TV Markets: Europe and the US (Market Focus), která analyzuje faktory digitálního růstu i recese. Studie se zabývá základními způsoby šíření (terestrika, kabel, satelit, IPTV) a celou řadou provozovatelů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).