Hlavní navigace

STV by měla požádat o licenci pro sportovní kanál co nejdříve

26. 2. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
26. 2. 2008

Pospíšit si se žádostí o vydání licence na provozování sportovního kanálu, by měla Slovenská televize. Upozorňuje na to server Digimedia.sk. Rada pre vysielanie a retransmisiu (obdoba naší RRTV) má totiž na posouzení vydání licence ze zákona 90 dní. Pokud má tedy STV3 zahájit vysílání 8. srpna, měla by o ni televize požádat nejpozději do začátku května. Management veřejnoprávního média v současnosti připravuje žádost o udělení licence, jehož součástí má být také název tohoto okruhu. O něm však dosud není pevně rozhodnuto.

cif 24 - early cena - média

ČTĚTE TAKÉ: Slováci se STV 3 ve vysokém rozlišení od srpna nedočkají

Jak uvádí server Digimedia.sk, licence na digitální vysílání podle § 24 digitálního zákona opravňuje jeho držitele vysílat jednu programovou službu terestrickým vysíláním na území Slovenské republiky příslušným standardem digitálního příjmu v územním rozsahu podle druhu udělené licence. Vzhledem k tomu, že však v současnosti neexistuje na Slovensku prostor pro terestrické digitální vysílání (DVB-T) tohoto programu, STV využije možnost vysílat kanál pomocí satelitu a jinými technickými prostředky.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).