Hlavní navigace

Slovenská televize se v příštím roce spolehne na státní dotace

13. 8. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
13. 8. 2009

Slovenská televize by se měla od příštího roku dočkat výrazných státních dotací. Umožní to tzv. smlouva se státem, díky které by mohla STV získat až 20 mil. eur ročně v následujících pěti letech. V přepočtu by ji to do kasy přineslo kolem 500 mil. Kč na tvorbu programu a technologické investice. Informuje o tom server Aktuálne.sk.

Televize musí použít dotace na rozvoj původní tvorby, na pořady ve veřejném zájmu, část peněz zřejmě poslouží na modernizaci techniky. Každou investici, na kterou by televize chtěla použít státní peníze ale musí zakomponovat do roční investiční strategie, kterou bude schvalovat Rada STV. Pokud se podaří prosadit smlouvu televize se státem, tak podobnou smlouvu by měl získat i veřejnoprávní Slovenský rozhlas na podobné účely. Ten ale na rozdíl od STV nemá s hospodařením problémy a náklady přizpůsobuje očekávaným příjmům z koncesionářských poplatků a z reklamy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).