Hlavní navigace

Sun pomůže s vývojem OpenOffice.org pro Mac OS X

3. 5. 2007
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Společnost Sun Microsystems chce vypomoci s řešením současné neutěšené situace kancelářského balíku OpenOffice.org, co se týče jeho podpory platformy Mac OS X. Nativní verze zatím neexistuje a uživatelé Mac OS X tak musí volit buď odnož NeoOffice nebo využívat X11 ke spouštění OpenOffice.org. Sun to ale chce změnit a hodlá podpořit vývoj nativní verze přímo pro Mac OS X. Uživatelé tohoto systému zatím mohou sáhnout mimo jiné po kancelářském balíku Corel WordPerfect nebo Microsoft Office. Ty by…

Společnost Sun Microsystems chce vypomoci s řešením současné neutěšené situace kancelářského balíku OpenOffice.org, co se týče jeho podpory platformy Mac OS X. Nativní verze zatím neexistuje a uživatelé Mac OS X tak musí volit buď odnož NeoOffice nebo využívat X11 ke spouštění OpenOffice.org. Sun to ale chce změnit a hodlá podpořit vývoj nativní verze přímo pro Mac OS X. Uživatelé tohoto systému zatím mohou sáhnout mimo jiné po kancelářském balíku Corel WordPerfect nebo Microsoft Office. Ty by se tedy brzy mohly dočkat podstatně vážnější konkurence. (602office.cz)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).