Hlavní navigace

Názory k článku Surfování z ledničky

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 7. 2001 15:42

    Jan Žáček (neregistrovaný)
    Velmi zajímavým příkladem je internetová konvice i-pot z Japonska - viz http://www.useit.com/alertbox/20010318.html. Na tomhle případě je vidět, že internet může do domácích spotřebičů proniknout a účelně...

    Ale koukat se přes internet, jestli je kávovar plný horké vody mi přijde jako zbytečné - je to pomalejší než se dojít podívat. A když ne pomalejší, nebudu chtít platit za web-enabled konvici výrazně více peněz.

    Tu Japonskou konvici bych ale babičce koupil, ráda pije čaj a pravidelně.
  • 4. 7. 2001 19:08

    Ondrej Fryc (neregistrovaný)
    Lednicku pripojitelnou na Internet vyrabi vice firem, v Americe je takovy model dokonce takova "nutnost" mit v nabidce - napriklad General Electric ji ma, moc se jich sice neproda (cena prepoctena na Kc asi 200.000,-), ale spotrebitelum to dava zdani ze i blbe modely tohoto vyrobce musi byt na skvele technicke urovni, kdyz dela i takovehle vyfikanosti.

    Jeste bych uvedl treti priklad, jak napojit domaci spotrebic na Internet, a to je jedna pracka Siemens. Uz docela hodne pracek ma firmware, ktery se da servisnim technikem updatovat, premazat atd. (mimochodem, divim se, ze jeste nekdo neprisel s prackou zablokovanou pro urcity typ operatora :o)) No tak tahle pracka se na Internetu sama diva, jestli neexistuje nova verze jejiho firmware a pokud ano, tak se sama updatuje.

    Nicmene ale v CR se zadna lednicka ani pracka pripojitelna na Internet co ja vim neprodava (nedovazi).
  • 5. 7. 2001 10:14

    Marek Stránský (neregistrovaný)
    Chceme řešit problémy s nekompatibilitou, rozhraním, firmware i u ledniček a praček? Stojí nám to za to? Uvědomme si, že tady se pohybujeme jinde než na poli PC nebo mobilních telefonů! Až se nám 4x za měsíc zablokuje SW v praččce a pračka vytopí celý byt a byty pod námi, až 6x za měsíc rozmrzne a vyteče mrazák, přejde nás rychle chuť.
    A umíte si představit viry, které vám roztočí pračku, až budete na dovolené? Nebo nějací hackeři, kteří si vám budou na dálku hrát se spotřebiči, to vás nenapadá? Na technologii, která by byla alespoň tak spolehlivá, jako je elektronika (v dobrých) autech, bychom si asi museli sakra připlatit. Jen pořád nechápu, co si od pokroku tohoto druhu jako lidi slibujeme. Že budeme už jenom ležet v posteli? Blbost, někdo do té pračky stejně musí dát prádlo, to je pak taková námaha otočit voličem? Někdo ho po praní taky musí (dost rychle) vyndat... Tady nám Internet nepomůže, jedině přidělá problémy. Připadá mi to jako "pokrok" pro "pokrok". Fakt to NECHCI. Spotřebiče mají fungovat a ne rebootovat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).