Hlavní navigace

Synology přichází s NAS servery pro malé firmy i domácnosti

18. 11. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Synology
DS214+ a DS214se jsou dvoušachtové NAS servery využívající operační systém DiskStation Manager. Do domácností míří zejména ten druhý…

Zatímco DiskStation DS214+ (9.400 Kč, bez disků) je určen pro malé a střední podniky a představuje cenově mimořádně dostupné řešení, DS214se (4.099 Kč, bez disků) je speciální edicí. Je zaměřen na to, aby byl pro domácí uživatele maximálně dostupný a nabídl jim kvalitní startovací řešení.

Oba nové NAS servery pracují s DiskStation Manager 4.3 (DSM), který poskytuje řadu užitečných aplikací usnadňujících ovládání a nastavování.

BRAND24


Autor: Synology

Synology DiskStation DS214se je malý a elegantní server s udávanou rychlostí čtení 102 MB/s. Má zabudovaný Web Assistant a průvodce nastavením. Předností je ale rovněž nízká spotřeba pouhých 3,6 wattu v režimu spánku a méně než 19,1 wattu při plném provozu. Zabudované pevné disky lze provozovat v režimech Basic, JBOD, RAID 0 nebo 1.

DiskStation DS214+ je vybaven dvoujádrovým procesorem pracujícím na frekvenci 1,33 GHz, díky kterému je skoro jednou tak rychlejší než jeho předchůdce, DS214. Rychlost čtení je udávána na 208 MB/s a zápisu 153 MB/s. Dvakrát větší je také operační paměť (1 GB RAM) a zabudována je i jednotka pracující s plovoucí desetinnou čárkou. Pro jednodušší instalaci pevných disků a zajištění vyšší spolehlivosti lze pevné disky vyměnit přímo za provozu. K tomu slouží uzamykatelné šachty na přední straně zařízení s nimiž můžete pracovat bez použití nářadí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).