Hlavní navigace

T-Mobile nabízí sdílení datových služeb tarifů „S námi“ s druhým zařízením

3. 2. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: T-Mobile
Kromě internetového připojení je sdílen i datový limit. Operátor však tvrdí, že na atraktivitě nové služby to neubírá, protože prý většina zákazníků přidělený objem dat plně nevyužívá.

Zákazníci českého operátora T-Mobile, kteří mají aktivní hlasový tarif S námi zahrnující i datové služby, nově mohou právě datové služby, tedy internetové připojení, sdílet s dalším zařízením. Za poplatek 99 Kč měsíčně k tomu obdrží další SIM kartu například pro tablet s 3G modemem, kde tak budou moci sdílet datové služby se SIM kartou z mobilu. 

Obě SIM karty a potažmo obě zařízení sdílejí stejný datový limit, který je u tarifů S námi maximálně pouze 1,5 GB na měsíc. T-Mobile přesto věří, že jeho sdílení může být pro zákazníky přínosné. Tarif S námi aktuálně používá 730 tisíc zákazníků. „Valná většina z nich však datový objem v jejich tarifu zcela nevyčerpá, nebo dokonce vůbec nevyužije,“ tvrdí operátor ve zprávě pro média.

Sekundární SIM karta podporuje pouze datové služby, nikoliv telefonování či textové zprávy.  Poplatek 99 Kč bude zahrnut do standardního vyúčtování. Službu si lze od dnešního dne aktivovat na značkových i partnerských prodejnách nebo zákaznické lince. Při druhé možnosti bude sekundární SIM karta zaslána poštou.

cif 24 - early cena - média

T-Mobile novou službu popisuje jako „jedinečnou inovativní nabídku“, ale sdílení datové služby mezi dvěma zařízeními není na českém trhu novinkou. Dříve však operátoři umožňovali sdílet až samostatný nadstavbový datový tarif doobjednaný k hlasovému tarifu. To bylo ještě předtím, než se datové služby ve smyslu datového paušálu staly součástí hlasových tarifů.

Sdílení datových služeb poskytovaných v rámci hlasového tarifu např. mezi mobilem a tabletem bylo dosud možné s kopií SIM karty. V jednu chvíli však mohlo být k síti připojeno jen jedno zařízení. Pro surfování s tabletem tak bylo nutné vypnout mobil nebo naopak. Nová služba T-Mobilu toto omezení nemá. Datové služby lze využívat souběžně na obou zařízeních.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).