Hlavní navigace

T-Mobile zahájil modernizaci GSM sítě

13. 2. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Modernizace stávající GSM sítě mobilního operátora T-Mobile je v plném proudu. Začala na Plzeňsku a nyní pokračuje v Brně. K 9. únoru bylo vyměněno 122 základnových stanic (BTS) a tři řídící stanice (BSC). S průběhem modernizace, která odstartovala ve třetím lednovém týdnu, jsme spokojeni. Technologie se v plném zatížení osvědčila, a i samotné výměny probíhají velmi rychle, uvedl Heinz Schmid, technologický ředitel T-Mobilu. Úpravy zařízení (s výjimkou výškových prací) probíhají v nočních…

Modernizace stávající GSM sítě mobilního operátora T-Mobile je v plném proudu. Začala na Plzeňsku a nyní pokračuje v Brně. K 9. únoru bylo vyměněno 122 základnových stanic (BTS) a tři řídící stanice (BSC). S průběhem modernizace, která odstartovala ve třetím lednovém týdnu, jsme spokojeni. Technologie se v plném zatížení osvědčila, a i samotné výměny probíhají velmi rychle, uvedl Heinz Schmid, technologický ředitel T-Mobilu. Úpravy zařízení (s výjimkou výškových prací) probíhají v nočních hodinách.

Do roku 2010 chce T-Mobile vybavit všech 4500 BTS a 150 BSC technologií od společnosti Huawei, díky čemuž má být rychlejší mobilní připojení přes EDGE dostupné v celé síti tohoto operátora. S modernizací cítě by měl také klesnout počet přerušených telefonátů. Upgrade infrastruktury do budoucna počítá i s podporou pro WAMR nebo EDGE 2. Nyní by za jeden měsíc měly být zprovozněny čtyři inovované BSC, od června modernizace zrychlí na osm řídících stanic měsíčně. Po Brně je na řadě jižní část Čech. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).