Hlavní navigace

Tablet, který vnímá okolí ve 3D? Google rozšiřuje svůj Project Tango

23. 5. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Google
Bude 3D modelování prostředí kolem nás dalším velkým tahákem, na který výrobci hardwaru nalákají nové zákazníky? Google chystá prototyp nového tabletu.

Google má v plánu vyrobit příští měsíc prvních 4000 kusů nového tabletu, který je pokračováním jeho experimentu s 3D modelováním v reálném čase, píše Wall Street Journal.

Zařízení se sedmipalcovým displejem bude vybaveno dvěma kamerami a infračervenými senzory, které pomocí speciálního softwarového vybavení umí zachytit trojrozměrné modely okolí a sledovat pohyb zařízení v prostoru.

Google s 3D modelováním experimentuje už delší dobu. Koncem února oznámil Project Tango, v jehož rámci vznikly první prototypy smartphonů schopných modelovat prostředí ve 3D v reálném čase. 

BRAND24

K čemu se dá taková technologie využít? K navigaci uvnitř budov (představte si, že přijdete do supermarketu a přesně víte, ve kterých regálech jsou věci, které chcete koupit, láká Google), při hraní her (co taková virtuální schovávaná?) nebo jako pomocník nevidomým lidem.

Bude 3D novým hitem? Zdá se, že na ně nesází jen Google, ale také například Facebook, který nedávno za 2 miliardy dolarů koupil startup Oculus VR vyrábějící headset pro virtuální realitu v počítačových hrách.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).