Hlavní navigace

Také na digitálním satelitu můžete naladit analogové signály

22. 11. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Logo satelitní digitální platformy DVB-S Autor: 115393
22. 11. 2009

VIDEO UVNITŘ Včera ráno kolem deváté hodiny dopolední prolaďoval náš externí spolupracovník Čestmír Polák kanály na satelitu Thor (pozice 1 st. západně), konkrétně v rumunské platformě Digi TV. Na kmitočtu 12607MHz/V, SR 27500 (kódování Nagravision 2 a 3) ho zaujala stanice RTV 1 ze Srbska. Obraz byl totiž velice nekvalitní a podobal se analogovému vysílání při zhoršených podmínkách.

cif 24 - early cena - média

Na obraze byl zřetelný duch posunutý doleva, který byl kopií hlavního obrazu, popsal své sledování Čestmír Polák. Myslel jsem, že špatně vidím, a že se můj satelitní přijímač změnil přes noc na analogový. Vzhledem k mimořádným podmínkám šíření televizních signálů, které již několik dnů panují nad celou Evropou, a kdy je tedy v určitých chvílích možné zachytit i značně vzdálené vysílače, jsem došel k závěru, že tato stanice přebírá analogový signál, a po digitalizaci jej transportuje na družici v podobě, v jaké ho analogově přijímá, dodal Polák.

Jev pokračoval také včera po desáté hodině ráno. Obraz byl opět nekvalitní, ale začal se pomalu zlepšovat s tím, jak mimořádné podmínky šíření signálu slábly. Tehdy nebyl již s duchem, ale celý obraz byl pokrytý moaré, upřesnil náš externí spolupracovník, který má na DigiZone.cz na starosti recenzi set-top-boxů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).