Hlavní navigace

Také Óčko zvýšilo sledovanost, v lednu mělo 1,464 milionu diváků

16. 2. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Digitální kabelová televize DVB-C Autor: 115393
16. 2. 2009

Hudební kanál Óčko sledovalo v lednu letošního roku 1,464 milionu diváků, což je o 195 tisíc více než v prosinci 2008. Na základě výsledků vlastního průzkumu o tom dnes informoval generální ředitel Óčka Jiří Balvín. Za nárůstem sledovanosti jsou nejen nové digitální vysílače, ale také atraktivní novinky v programu a přímý přenos z udělování hudebních cen, míní televize.

Přímý přenos z udělování hudebních cen, vytvoření vlastního hitu unikátního uskupení Óčko AllStars, novinky v programové nabídce – to vše se nemohlo projevit jinak než dalším, opět rekordním, nárůstem sledovanosti, míní Balvín. Za prosinec loňského roku zaznamenalo Óčko nárůst počtu diváků o 200 tisíc, tehdy především díky spuštění nových vysílačů zemské digitální sítě 3, v níž tato televize vysílá.

Multiplex 3 zahájil 15. prosince vysílání z pražských vysílačů Žižkov a Cukrák, plzeňského Krašova a ústecké Bukové hory. V lednu společnost CDG, provozovatel našeho multiplexu, sice nespustila ani jeden, ale podobného úspěchu jsme dosáhli díky velmi atraktivnímu programu, který dokáže oslovit diváky v nejzajímavější cílové skupině. A náš podíl na trhu roste i ve stále se zvyšující konkurenci nových i velmi masivně propagovaných existujících televizních kanálů, prohlásil Balvín.

KL24

V poslední době často slýcháme pochyby o tom, jestli je konzervativní český divák připravený na digitalizaci televizního vysílání a nové tematické kanály. Výsledky Óčka ukazují, že dostupný digitální televizní signál v kombinaci s atraktivním programem pro konkrétní cílové skupiny diváků umí oslovit opravdu velký počet diváků, kteří se stále zřetelněji přesouvají od plnoformátových k tematickým kanálům, míní ředitel Óčka.

Dosud jediné české hudební televizi má letos přibýt konkurence v podobě kabelového a satelitního kanálu MTV v české verzi, který bude provozovat televize Nova. Start české MTV, původně plánovaný na první čtvrtletí letošního roku, se ale zřejmě posune. Nova údajně už nepočítá ani v prvním pololetím a jako stále reálnější se jeví letošní podzim.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).