Hlavní navigace

Taneční show StarDance se letos spojí s charitou, nabídne i několik novinek

7. 9. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ PRESSKIT A FOTO – Soutěžící bude i tentokrát doprovázet živý orchestr, který bude ve vysílání reprodukován pětikanálovým zvukem. Samozřejmostí je snímání soutěže v HD.

Česká televize chystá do letošního, již sedmého ročníku taneční show StarDance, který se začne vysílat v sobotu 17. října ve 20:00 na ČT 1 s týdenní periodicitou, několik novinek. Ty by divákům měly přinést zatraktivnění této soutěže, která se podle generálního ředitele Petra Dvořáka těší stále velké popularitě. Zábavné pořady tohoto typu postupně ztrácí zájem publika, u tohoto formátu je to naopak. StarDance je opravdu fenomén. Pořad, který nerozlišuje mezi generacemi a vzděláním. Nerozlišuje mezi tím, kde diváci bydlí, zdali je to na vesnici nebo ve městě, řekl na dnešní tiskové konference novinářům Dvořák.

K TÉMATU: Další řada StarDance na ČT 1 pravděpodobně v příštím roce

Letošní vydání StarDance dostane dva díly navíc. Největší změna bude markantní především u finále, které prý bude dramatičtější. Rozšíří se i tematické večery. Poprvé bude například vysílán díl věnovaný české hudbě, další díl bude věnovaný králi popu Michaelu Jacksonovi. Vůbec poprvé se Česká televize kvůli StarDance spojí s Centrem Paraple. Snažíme se podporovat ty, kteří to potřebují. Diváci uvidí i specifické tanečníky. Chceme ukázat, že tancovat mohou i ti, kteří jsou například na vozíku, uvedl Dvořák. V tomto díle uvidí diváci mimořádně i dalšího porotce, který bude ne náhodou herec Zdeněk Svěrák.

ČTĚTE TAKÉ: Podzim České televize: Doktor Martin, Místo zločinu Plzeň, Labyrint a StarDance

BRAND24

Generální ředitel České televize Petr Dvořák si pochválil, že formát StarDance jako takový se neustále vyvíjí. Věřím, že změny diváci ocení na obrazovkách i na tanečním parketu, doufá šéf veřejnoprávního média. Výraznými změnami projde podle České televize i samotné studio pořadu. Takzvaný „Green Room“ bude umístěn přímo do dekorací. Znamená to, že Tereza Kostková, která bude pořad tradičně moderovat s Markem Ebenem, dostane pro zpovídání hostů hezčí a atraktivnější „zákulisní studio“. Soutěžící bude i tentokrát doprovázet živý orchestr, který bude ve vysílání reprodukován pětikanálovým zvukem. Samozřejmostí je pochopitelně snímání populární divácké soutěže ve vysokém rozlišení.

presskit_StarDance7.pdf by Lukáš Lucky Polák

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).