Hlavní navigace

Taneční stanice pure fm z Berlína začne vysílat v bavorských DAB multiplexech

25. 3. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Dění v Bavorsku na poli DAB musí bezpochyby těšit i majitele těchto přijímačů v příhraničí. pure fm je jen jednou z několika stanic, které se chystají do tamních multiplexů.

Nabídka digitálního rozhlasového vysílání (DAB) v sousedním Bavorsku se od 1. dubna rozšíří o další tematickou stanici. Na tento dnes svůj start oznámilo taneční pure fm. Okruh původně z německé metropole Berlína bude šířen v rámci DAB multiplexů v Mnichově (kanál 11C), Augsburgu (kanál 9C) a Ingolstadtu (kanál 11A). Jeho zachycení je tak velice pravděpodobné i na území Čech, a to především díky první jmenované lokalitě. Příjem pure fm v digitální podobě se tak dá očekávat především na jihu a západě naší republiky, kdy však bude vyžadována venkovní anténa.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Bavorský rozhlas připravuje nové digitální stanice, jedna z nich se zaměří na lidovky

Tematická stanice z Berlína se věnuje primárně taneční klubové scéně a jak sebe sama charakterizuje na webových stránkách, je určena pro ty, kteří se nebojí objevovat nové a neobvyklé věci. Ve vysílání se objeví často ještě doposud nepublikované a neslyšené skladby. Co jiní hrají například za půl roku, uslyšíte u nás už dnes, chlubí se pure fm, které se pohybuje v rozmezí žánrů od housu až po čistě taneční záležitosti. Ve svém vysílání přináší živě také přenosy z klubů, akcí a různých festivalů. Posluchačem programu by měl být každý, komu nejsou vzdálena témata, jako jsou moderní technologie, internet, móda nebo třeba fitness.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).