Hlavní navigace

Tarify pro sociálně slabé budou mít všichni tři mobilní operátoři

6. 9. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Český telekomunikační úřad rozhodl, že speciální tarify pro tělesně postižené a sociálně slabé budou muset od ledna 2007 nabídnout všichni tři mobilní operátoři působící na našem trhu, tedy vedle O2 nově i T-Mobile a Vodafone. Stát přispěje na provoz jednoho účtu s tímto speciálním tarifem částkou 200 Kč měsíčně. Důrazně proti tomu se vyslovil vedoucí projektu eStát Edvard Kožušník: Toto rozhodnutí, nejenže neadekvátně narušuje tržní prostředí panující na trhu elektronických komunikací v…

Český telekomunikační úřad rozhodl, že speciální tarify pro tělesně postižené a sociálně slabé budou muset od ledna 2007 nabídnout všichni tři mobilní operátoři působící na našem trhu, tedy vedle O2 nově i T-Mobile a Vodafone. Stát přispěje na provoz jednoho účtu s tímto speciálním tarifem částkou 200 Kč měsíčně. Důrazně proti tomu se vyslovil vedoucí projektu eStát Edvard Kožušník: Toto rozhodnutí, nejenže neadekvátně narušuje tržní prostředí panující na trhu elektronických komunikací v oblasti poskytování mobilních telekomunikačních služeb, ale taktéž neúměrně zatíží státní rozpočet cca 500 mil. Kč za rok. Projekt eStat.cz považuje toto rozhodnutí regulátora za neopodstatněné, protože konkurenční prostředí stlačilo ceny za mobilní telekomunikační služby na úroveň dostupnou i pro občany v sociálně tíživé situaci. (ČTÚ, eStát)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).