Hlavní navigace

Táto diskriminácia musí prestať aneb Ladymail.cz

9. 2. 1999
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Sexuální harašení k nám naštěstí zatím příliš nedorazilo. Internet by však lecjaká feministka mohla označit za produkt mužského šovinismu. Se zcela specifickou službou, která by takové feministce nepochybně vzala vítr z plachet, přicházejí tvůrci ATC Organizéru - Email.cz.

ATC organizér vznikl před rokem a půl jako zřejmě první česká služba z kategorie free-mailů. Dodnes patří ke čtyřce největších (vedle něj POST.CZ, freemail Seznamu a freemail Atlasu), ale konkurence je velká, musí se stále inovovat.

Nejnovější tah lidí z ATC je ovšem velmi neobvyklý: zřídili totiž novou freemailovou službu, určenou speciálně pro ženy a dívky. Podle jejich prohlášení tomuto účelu přizpůsobili prostředí i pojetí serverů, který ovšem jinak samozřejmě vychází z osvědčeného konceptu ATC Organizéru.

Ladymail, jak se nová služba jmenuje, si nakonec můžete prohlédnout sami. Co je zajímavé, sdílí zřejmě se stávajícím Organizérem databázi uživatelů, takže pokud tam máte zřízenou schránku, můžete na Ladymail přímo, bez další registrace. Správně by tak však měly činit jen ženy a dívky, že ano.

Zástupci ATC ke zřízení nového služby, určené pouze pro „dámské jízdy“, podotýkají: „Tímto krokem chceme vyjít vstříc rostoucímu počtu žen a dívek na Internetu, na které zatím není v mnohém pamatováno. Existuje spousta komerčních serverů se zaměřením pro pány, ale žádný, který by se chtěl věnovat jen ženám a tomu, co je zajímá a baví. Chtěli bychom spuštěním tohoto serveru odstartovat novou vlnu tvorby takových serverů, která by mohla vést k emancipaci českého Internetu.“

A máme to, pánové.

Marek Antoš

ebf - partner 1


Starší, související články:

* ATC Organizér zbrojí

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je někdejším šéfredaktorem serveru Lupa. V současné době už se psaní věnuje pouze v míře menší než malé, a to zásadně pro radost.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).