Hlavní navigace

TechniSat DigitRadio 2GO: středeční recenze představí kapesní DAB+/FM rádio

19. 6. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Čestmír Polák
Začínají dovolené, a tak neuškodí vzít si s sebou na cestu kapesní radiopřijímač. Třeba takovéto maličké DAB+/FM rádio s akumulátorem, malým reproduktorem a sluchátky.

Vyrábí se v černé barvě, má kvalitní pouzdro s velkým podsvíceným LCD displejem v příjemném lesklém designu. Další příjemnou vlastností je pak 10 + 10 paměťových míst pro uložení oblíbených DAB+ a FM stanic.

BRAND24

Podoba jedné z obrazovek displeje.
Autor: Čestmír Polák

Podoba jedné z obrazovek displeje.

Dobíjení akumulátoru přijímače se zajišťuje pomocí USB kabelu, který můžeme napájet z PC, „power banky“, nebo si opatřit síťový napáječ s rozhraním USB. Dobitý akumulátor vydrží více jak 4 hodiny provozu. Displej se po několika vteřinách sám vypíná, aby byl odběr proudu z akumulátoru co nejnižší.

Zadní „reproduktorová“ strana přijímače s příslušenstvím do kterého ještě patří manuál. Velikost přijímače si zde můžete vizuálně porovnat se sluchátky, nebo redukčním USB kabelem.
Autor: Čestmír Polák

Zadní „reproduktorová“ strana přijímače s příslušenstvím, do kterého ještě patří manuál. Velikost přijímače si zde můžete vizuálně porovnat se sluchátky nebo redukčním USB kabelem.

Cena tohoto digitálního radiopřijímače sice není lidová (necelých 1500 Kč), ale vzhledem k tomu, že příjem DAB+ zatím není možný na mobilních telefonech a teprve se prosazuje a další přenosná DAB rádia jsou o hodně větší, je to jedna z možností, jak poslouchat DAB+ při různých příležitostech mimo bydliště na miniaturní přijímač, který schováte do kapsičky u saka.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Externí spolupracovník DigiZone se specializací na satelitní a terestrické vysílání, dálkový příjem televize i VKV rozhlasu a přítel elektroniky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).